Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2024

Escoltar

2024

L’Ajuntament de Mataró reforça el suport a les entitats comercials de la ciutat per ajudar a impulsar una cinquantena d’activitats

S’han renovat els convenis que tenen per objecte regular la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró en el finançament i el suport tècnic dels diferents plans d’actuació promoguts per les entitats. Per aquest any el consistori fa una aportació econòmica total de 63.220,78 euros, xifra que s’ha vist incrementada respecte l’any passat en 9.000 euros

Els Reis d’Orient porten la pluja a Mataró, un regal esperat que no evita la celebració de la Cavalcada 2024

La meteorologia ha marcat tota la jornada del 5 de gener, la pluja ha estat un regal desitjat per tothom que ha implicat certs canvis en la celebració de la Cavalcada, un dels esdeveniments més esperats pels infants. Els reis Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat a la ciutat a bord del llaüt Sant Ramon pel matí, i després a la tarda, han recorregut diversos carrers fins arribar a l’Ajuntament acompanyats d’en Tempus i en Tic-Tac. La pluja ha provocat que les altres carrosses i les entitats participants no hagin sortit enguany per preservar la seguretat i el manteniment dels elements decoratius.

Mataró desenvolupa el Pla Educatiu d’Entorn per millorar l’educació en igualtat de condicions

Els Patis Oberts, el Casal Lingüístic de l’estiu, el projecte de Mentoria amb joves dels instituts, el programa d’Esport i Lleure i les classes de català per a famílies són algunes de les activitats que formen part del Pla Educatiu d’Entorn de la ciutat. Es tracta d’un programa que es porta a terme entre l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat que ha comptat amb un pressupost de 506.499 € aquest 2023.

Aigües de Mataró renova la xarxa d’aigua potable del carrer del Sol

Els treballs, que van començar el dilluns 8 de gener, contemplen la renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable de la vorera dels números senars del carrer del Sol. L'actuació es fa seguint el Reglament del Servei d’Abastament d’Aigua Potable al Municipi de Mataró que contempla les obres de substitució de canonades de la xarxa de distribució existent en el nucli urbà, per tal de conservar i reparar els elements i materials de la xarxa que han de cobrir la necessitat del servei.

Mataró aprova el Pla Director de Solidaritat i Cooperació 2023-2027

Contribuir localment al desenvolupament sostenible, l’eradicació de la pobresa i de les desigualtats en el marc de l’Agenda 2030 i els ODS, actualitzar la política de cooperació i mobilitzar la ciutadania són els principals objectius d’aquest nou document, una eina de treball que marca les polítiques a desenvolupar en matèria de cooperació i desenvolupament.

La 69a edició de la Nit de l’Esport se celebrarà el 26 de gener al Teatre Monumental

La festa de l’esport mataroní ja té cita pel proper 26 de gener, a les 20 h, al Teatre Monumental. La gala fa un reconeixement als esportistes individuals, equips i altres actors de l’esport com l’arbitratge, equips directius, mitjans de comunicació, esport adaptat i escolar que més han destacat durant l’any 2023. Per segon any consecutiu, la data s’ha avançat perquè els reconeixements arribin un cop acabada la temporada que es premia.

Mataró commemora el Dia de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció de Crims contra la Humanitat

La commemoració es fa amb dos actes, el primer és l’ofrena floral que cada 27 de gener es fa al davant del monument “Intolerància” al passeig de Carles Padrós, i el segon és la conferència institucional prevista pel 30 de gener a Can Palauet. Enguany el ponent és el president de l'Amical de Mauthausen i altres camps, Joan M. Calvo Gascón, que parlarà sobre la "Deportació i extermini dels infants als camps nazis".

La Comissió de la Memòria Històrica crea una exposició sobre com era Mataró als anys 30

L’exposició, amb el títol “Mataró. Recuperem la nostra història. Anys 30”, és itinerant i es podrà veure del gener al maig a la Biblioteca Popular, a l’Espai Mataró Connecta, a la Biblioteca Antoni Comas i a la Biblioteca Pompeu Fabra. A cada equipament hi haurà una jornada per fer una visita guiada per poder conèixer més detalls sobre les fotografies i dades que han recollit les persones membres de la Comissió de la Memòria Històrica de la Gent Gran.

L’Ajuntament modifica les competències a regidors i regidores durant una baixa per maternitat

La baixa per maternitat de la regidora Eli Ruiz fa que les seves competències es deleguin, via un decret d’alcaldia, en d’altres regidores i regidors del seu grup municipal. Del 17 de gener al 26 de març, les competències de Gent Gran Activa són per Laura Seijo, les d’Espai Públic i Equipaments Municipals per Xesco Gomar i les de Planificació Territorial i Urbanisme per Núria Moreno.