Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2024

Escoltar

2024

Mataró renova el seu Pla de Prevenció de les addicions a drogues incloent l’ús problemàtic de les pantalles

El Ple ordinari del mes de maig va donar compte de l’aprovació del Pla Local de Prevenció d’Addiccions a Drogues i Usos Problemàtics de Pantalles de Mataró 2024-2028. Es tracta d’un document que presenta 27 objectius i 52 accions en relació a 7 àmbits d’actuació que són l’educació, l’oci i el lleure, l’àmbit comunitari, la salut, els mitjans de comunicació i l’avaluació i la coordinació així com la gestió del pla d’una forma transversal amb tots els agents implicats al territori.

Convocades a Mataró 89.342 persones per votar a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig

Les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 12 de maig compten amb un cens de 89.324 ciutadans i ciutadanes a Mataró. Ho podran fer en els 34 col·legis electorals repartits per tota la ciutat que compten amb 128 meses, exactament les mateixes que en la darrera comesa electoral del 23 de juliol. L’Ajuntament i Creu Roja posen a disposició de la ciutadania un servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda i l’Espai Mataró Connecta disposarà d’un espai de seguiment de la jornada electoral.

Mataró promou una campanya per prevenir, detectar i evitar l’estigma cap a la ciutadania amb problemes de salut mental

La campanya consta de 7 vídeos testimonials on es presenten diferents problemes de salut mental, ja sigui en primera persona o per familiars. La iniciativa ha sorgit del Grup d’Estigma, Prevenció i Detecció de la Taula de Salut Mental de Mataró (TSM) amb l’objectiu de donar visibilitat a les diferents problemàtiques i per combatre la discriminació que pateixen les persones amb algun problema de salut mental i que elles mateixes siguin protagonistes del canvi social.

Mataró commemora el Dia Internacional contra la LGTBI+fòbia, el 17M

L’Ajuntament, en col·laboració amb d’altres entitats i organismes del territori, commemoren el 17M amb un programa d'activitats per reflexionar sobre aquesta temàtica, afavorir el dret a la igualtat i la no discriminació per motius d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere, i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat. Una de les novetats és la crida a negocis i botigues perquè se sumin a la campanya “Mataró contra la LGTBI+fòbia”.

Re-Natura Mataró obre un procés de participació ciutadana i programa sortides d’exploració dels espais naturals

L’Ajuntament va presentar a l’octubre passat el projecte Re-Natura Mataró, que preveu diferents actuacions per recuperar, millorar i adaptar a nous usos les rieres, zones verdes i patis escolars de la ciutat. El projecte s’obre ara a la participació ciutadana per compartir i recollir propostes amb una primera sessió pública el 14 de maig, presentacions als consells de participació, i també amb activitats d’exploració d’espais naturals on es preveu fer intervencions.

El PSC és la candidatura més votada a Mataró en les eleccions al Parlament de Catalunya

En una jornada marcada per la normalitat, el PSC ha estat la llista més votada a Mataró amb 14.634 vots (29,1%). La segona força ha estat Junts+ amb 9.605 sufragis (19,1%). ERC ha estat la tercera candidatura amb 6.032 vots (11,99%), seguida del PP que n’ha sumat 5.756 (11,45%) i de VOX amb 5.619 vots (11,17%). La participació ha estat del 56,7%, millorant els resultats de les eleccions del 2021 quan va ser del 49,19%, 7,5 punts per sobre. Tres mataronins seran diputats electes al Parlament de Catalunya: Alícia Romero del PSC, Cristian Escribano del PP i Mònica Lora de VOX.

Aigües de Mataró renova la xarxa d’abastament dels carrers de Càceres, de la Muntanya, de Sant Ferran, el passatge d'Antònia Coll i la carretera de Cirera

Aquesta actuació ve sobrevinguda per resoldre definitivament dues avaries importants que van produir-se el 15 d’abril de 2024. L’actuació s’emmarca dins de l’estat d’emergència per sequera i pretén minimitzar l’alt risc de noves avaries i la conseqüent pèrdua d’aigua, renovant tota la xarxa debilitada per les avaries i maniobres del dia 15 d’abril de 2024.