Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2024

Escoltar

2024

Mataró posa en marxa el projecte NOT ALONE per evitar la soledat no desitjada en persones grans

L’objectiu del projecte NOT ALONE és determinar la prevalença i els factors associats de la soledat no desitjada en dones de més de 65 anys dels barris de Mataró. Comprendre la soledat des d'una perspectiva de gènere permetrà als professionals de la salut i de l'àmbit social conèixer la realitat i establir mesures preventives i de detecció precoç per la millora de la salut d’aquestes persones.

Els socis del CareCityLab signen el conveni de col·laboració i constitueixen el Consell Directiu

El CareCityLab és el nou centre de cures i recerca en l’àmbit sociosanitari de Mataró, creat dins del projecte estratègic Mataró, Ciutat Cuidadora. Aquest equipament té com a objectiu oferir solucions i millorar la qualitat de vida de les persones en situació de fragilitat i dependència, així com les seves persones cuidadores. Un espai dedicat a l’atenció i la recerca per millorar la vida de la ciutadania.

Mataró aplica mesures per evitar la proliferació del mosquit tigre

Una de les principals mesures és una campanya comunicativa dirigida a la ciutadania amb els consells a seguir per evitar la proliferació del mosquit tigre evitant la posta d’ous i el creixement de les larves en espais amb estancament d’aigua. Més enllà del paper de cada veí i veïna de la ciutat, l’Ajuntament posa en marxa un treball conjunt i transversal entre diferents serveis per evitar la proliferació d’aquest insecte transmissor de malalties a la via pública i a equipaments com escoles, els cementiris, instal·lacions esportives i culturals.

Mataró organitza un debat televisiu sobre els drets de les persones consumidores davant les estafes en banca electrònica

L’objectiu és conscienciar i informar la ciutadania per prevenir aquest tipus d’estafa, una de les consultes habituals que reben a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC). El debat es farà el 19 de juny, a les 17h, a l’Espai Mataró Connecta i comptarà amb interpretació en llegua de signes. És obert a tota la ciutadania i s’emetrà gràcies a la col·laboració de Televisió de Mataró i una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Convocades a Mataró 89.677 persones per votar a les eleccions europees de diumenge 9 de juny

Les eleccions al Parlament Europeu del proper diumenge 9 de juny compten amb un cens d’electors a Mataró de 89.677 ciutadans i ciutadanes. Podran votar en els 34 col·legis electorals repartits per tota la ciutat que compten amb 128 meses. L’Ajuntament i Creu Roja posen a disposició de la ciutadania un servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda i l’Espai Mataró Connecta disposarà d’un espai de seguiment de la jornada electoral.

Mataró celebra el títol de lliga de waterpolo femení aconseguit per l’Assolim Centre Natació

El divendres 31 de maig, en el Centre Natació Mataró es va viure molta emoció que va finalitzar amb una alegria desbordant quan les noies de l’Assolim Centre Natació van aconseguir proclamar-se, per segona vegada a la història, en Campiones de la Lliga de la divisió d’honor de waterpolo femení. Mataró les ha volgut felicitar amb una recepció oficial i una sortida al balcó per oferir el títol a la seva afició.

PUMSA tanca l’exercici 2023 amb un resultat positiu de 272.777 €

PUMSA és una empresa municipal de l’Ajuntament de Mataró, que li té encomanats diversos encàrrecs per a la prestació de serveis municipals. Concretament, actua en els àmbits de desenvolupament de diversos sectors urbanístics de la ciutat, de la mobilitat, de la gestió de l’habitatge municipal i del manteniment del seu parc immobiliari.

Mataró posa en marxa El FAR, projecte de cura comunitària en acció

El Far és un projecte que s’inicia a Rocafonda i El Palau amb l’objectiu de desenvolupar mecanismes de cura amb la mateixa comunitat i pels mateixos veïns i veïnes. La ciutadania, les entitats del barri i l’Ajuntament treballaran de la mà per fomentar la cura veïnal com a eina per assolir un barri solidari i respectuós, en el qual tothom se senti cuidat i cuidador fomentant el sentiment de pertinença.