Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2024

Escoltar

2024

Alumnes d’ESO i Cicles Formatius rebran la visita d’un col·lectiu i de dues Defensores dels Drets Humans

Mataró com a Ciutat Defensora dels Drets Humans participa en l’edició de primavera on es convida a persones activistes en diferents àmbits perquè facin arribar el seu missatge de pau a la ciutadania. En aquesta ocasió les convidades són Catalina Salazar i Bisharo Ali Hussein així com l’entitat Combatants for Peace que aniran a diferents instituts de la ciutat durant el mes d’abril.

Mataró acollirà l’exposició “Cuida’t les dents” de salut bucodental

L’exposició, de la Diputació de Barcelona, s’instal·larà del 17 d’abril al 2 de maig al Centre Cívic Espai Gatassa i del 3 al 15 de maig a la Biblioteca Antoni Comas. S’ofereixen visites guiades en el marc de l’exposició als centres escolars de la ciutat, sobretot als cursos de 3r i 4t de Primària. Promocionar la salut bucodental en edats primerenques per a la conservació de les dents i de la boca al llarg de tota la vida és l’objectiu d’aquesta iniciativa.

Mataró organitza una caminada del A Peu Fem Salut! per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física

El Dia Mundial de l’Activitat Física se celebra el 6 d’abril i Mataró treballa en diferent àmbits per promoure hàbits saludables amb la promoció de l’esport i d’una alimentació sana i variada. Enguany el 25 d’abril s’ha organitzat una caminada que seguirà un dels itineraris del programa A Peu Fem Salut! amb sortida i arribada al Parc Central on hi haurà activitats i repartiment de fruita.

Un estudi confirma que la incineradora de Mataró no és un factor de risc en la salut de la població

Així ho estableix la darrera monitorització biològica feta per la Fundació Privada Salut del Consorci Sanitari del Maresme. S’ha estudiat un grup de 250 persones entre treballadors del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, habitants de Mataró i Arenys de Mar, a més de dones lactants de la capital maresmenca. L’informe conclou que hi ha hagut un descens dels nivells de dioxines i furans en mostres de llet materna en els darrers 10 anys i en mostres de sang durant el període 1999-2015.

El Pla de Salut 2024-2028 vol garantir la salut i el benestar en una ciutat cuidadora i saludable

El Ple ordinari del mes d’abril ha donat compte de l’aprovació del Pla Local de Salut 2024-2028, un document estratègic de planificació i intervenció en salut pública per millorar la salut i el benestar de la ciutadania. Aquesta eina defineix cinc grans línies estratègiques que són el bon govern de la salut pública, la protecció de la salut, l’entorn urbà i la salut, la salut mental i els estils de vida saludables.