La Fundació Hospital i l'Ajuntament afrontaran conjuntament un repte de ciutat en l'àmbit de les cures
En el marc d’una de les convocatòries de la Red Innpulso, l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Hospital buscaran conjuntament amb els agents del territori un repte per resoldre un problema de ciutat en l’ambit de les cures. L’objectiu és implicar la ciutadania i captar talent per crear o millorar un model en sintonia amb l’estratègia de ciutat de Mataró Cuida que millori la vida de la ciutadania en situació de fragilitat, necessitat d'atenció i cures així com de les persones cuidadores.
Aquesta convocatòria de la Red Innpulso, xarxa de ciutats per la ciència i la innovació, s’anomena “Ciutat Laboratori” i Mataró ha estat una de les 11 ciutats d’Espanya escollida per portar a terme el seu projecte amb una dotació de 8.000 € i un període de realització que finalitza el 31 de desembre.
L’objectiu principal és implicar la ciutadania i captar talent local per generar solucions transformadores que tinguin un impacte positiu en la vida de les persones. El projecte se centra en el disseny i execució d’un pla de captació de participants i iniciatives dins el marc de l’Espai Mataró Cuida – CareCityLab.
La proposta és el disseny i execució d’un pla de captació de participants i projectes en el marc del Mataró Cuida-CareCityLab. Es vol acotar algun repte cuidador des de l’exploració d’un problema de ciutat, captar talent i visibilitzar com aplicar una perspectiva de cures que impacte en la millora de la vida de la ciutadania.
El projecte es desenvoluparà en 4 fases:
- Definició del repte cuidador: identificar una necessitat de canvi (problema) i convertir-lo en una oportunitat d’acció vinculada a cures; implicar i dinamitzar l’ecosistema d’agents d’innovació.
- Reconeixement de bones pràctiques: incitar al isomorfisme (còpia) des de la identificació i difusió de bones pràctiques actives que ja treballen en la resolució del repte; visibilitzar, atraure i potenciar l’ecosistema productiu d’innovació i cures.
- Activació de noves propostes: dinamitzar la innovació i generar impactes positius activant als actors locals perquè proposin respostes al repte i crear cultura d’innovació.
- Avaluació i tranferència de coneixement: conèixer l’impacte de les activitats gestionades i transferir els coneixements i aprenentatges sobre el projecte de Ciutat Laboratori en el marc de l’estratègia de ciutat Mataró Cuida.
Un cop el grup motor determini el repte a treballar, es farà una crida ciutadana per participar en el pensament, disseny i creació de possibles resolucions i prototips per convertir el repte/problema en una oportunitat de millora i creixement.
Publicat a
Salut