Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l’esport

Escoltar

Mataró commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l’esport

La campanya consisteix en fer arribar el missatge a tota la ciutadana a través de diferents suports i també als equipaments esportius municipals on es porten a terme les competicions tant a nivell federatiu, com de Jocs Escolars i de lleure. Des de l’entitat Mataró LGTBI+ han redactat un manifest al que totes les entitats i associacions de la ciutat s’hi poden adherir i que es llegirà abans de partits i exhibicions el cap de setmana del 22 i 23 de febrer.

El 19 de febrer és el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l’esport en record de Justin Fashanu, un futbolista de la lliga anglesa que va ser el primer esportista professional en rebre pressions a partir de declarar la seva homosexualitat i que, finalment, es va acabar suïcidant.

La LGTBI-fòbia a l’esport no és una circumstància que només hagin d’abordar els agents vinculats a l’esport, sinó que, per prevenir-la i erradicar-la, s’ha d’entendre com una acció transversal que exigeix del treball conjunt de tots els agents esportius, però també de tots els agents socials. No es pot mirar cap a un altre costat quan aquestes agressions s’estan donant a terme en moltes activitats, competicions i instal·lacions esportives del nostre dia a dia.

L’Ajuntament i l’entitat Mataró LGTBI commemoren aquesta diada amb una campanya comunicativa, de sensibilitació i d’adhesió a través del següent manifest:

«Nosaltres (nom de l’entitat, club) creiem que els valors de l’esport són el respecte, el treball en equip, la inclusió, la passió. Sense valors, la pràctica esportiva no té raó de ser. Aquests valors ens impulsen a deixar ben clar que el món esportiu local defensa la no discriminació de cap persona amant de l’esport per motius de diversitat sexual i de gènere. La pràctica esportiva ha de ser diversa.

Nosaltres (nom de l’entitat, club) creiem que l'esport ha de servir per fomentar la cooperació, el compromís cap als altres, la superació personal i com a grup, la diversió com a mètode de joc. També, sobretot, el respecte cap a la diferència com a aprenentatge personal.

És per això que nosaltres (nom de l’entitat, club) volem que els valors de “l'Esport amb Orgull” no es limitin a un mes a l'any. Diem ben alt que cada partit compta, que cada veu que calla un crit LGTBIFòbic és important, que cada bandera de l’arc de Sant Martí a la grada visibilitza la diversitat.

Entitats i Clubs esportius assumim el compromís amb les persones del col·lectiu LGTBIQA+ i la pràctica esportiva. Volem treballar per ser encara més inclusives. No callarem ni dins ni fora dels camps de futbol, pavellons esportius o salons de plens davant de les veus excloents i deixem ben clar que "o juguem TOTIS o no juga NINGÚ"

Galeria d'Imatges

Publicat a