Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'inaugura el Laboratori Gastronòmic del TecnoCampus amb una conferència de Carme Ruscalleda

Escoltar

S'inaugura el Laboratori Gastronòmic del TecnoCampus amb una conferència de Carme Ruscalleda

Ha implicat una inversió de 500.000 € per habilitar un espai clau per al desplegament del Grau en Nutrició Humana i Dietètica.

Les instal·lacions del laboratori permetran fer-hi formació i investigació. Foto: Albert Canalejo
Les instal·lacions del laboratori permetran fer-hi formació i investigació. Foto: Albert Canalejo

El Laboratori Gastronòmic del TecnoCampus ja és una realitat. Dilluns 10 de març s’ha inaugurat oficialment amb una conferència de la xef i divulgadora gastronòmica Carme Ruscalleda sobre el patrimoni culinari català i amb la presència de l'alcade i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote, i el primer tinent d'alcalde i vicepresident de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Sergi Morales.

El Grau en Nutrició Humana i Dietètica es va posar en marxa el curs 2023-2024, i el laboratori inaugurat representa una fita perquè permetrà que activitats que fins ara es feien en instal·lacions externes es puguin dur a terme al centre universitari, concretament a l’edifici TCM6, on es concentren els espais experimentals de totes les titulacions de grau i postgrau de l’àmbit de la salut. La posada en marxa del laboratori ha suposat una inversió de 500.000 €.

Durant la inauguració, els assistents han pogut visitar les modernes instal·lacions del laboratori, que compta amb forns d’alta tecnologia, envasadores al buit, sistemes de cocció a baixa temperatura i una zona d’aula preparada per a classes magistrals. Aquest espai polivalent compleix tots els requisits per a l’ensenyament i la investigació en gastronomia, nutrició i restauració col·lectiva.

Així mateix, cal destacar el sistema ecològic del laboratori, que utilitza aigua ozonitzada per a la neteja, reduint així l’ús de químics i contribuint a la sostenibilitat.

El laboratori ja acull classes pràctiques dels alumnes del Grau en Nutrició Humana i Dietètica, així com a estudiants de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, formació de postgrau i iniciatives divulgatives dirigides a alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau mig i superior relacionats amb l’alimentació. En la gestió dels proveïdors, la gran majoria són de l’ecosistema de Mataró i el Maresme, Vallès i Barcelonès, és a dir, producte de proximitat i de temporada.

Amb aquesta inauguració, el TecnoCampus reafirma el seu compromís amb la formació de qualitat, la innovació i la sostenibilitat en el sector alimentari, oferint un espai versàtil que no només servirà per a la docència, sinó també per a investigacions i formacions d’equips.