Una Proposta de resolució s'aprova per impulsar les actuacions municipals en defensa del català del Pacte Nacional per la Llengua
La Proposta, presentada pel grup municipal d'ERC, es va aprovar amb els vots a favor del PSC, En Comú Podem, ERC i la CUP, l'abstenció de Junts per Mataró i els vots en contra del Partit Popular i de VOX.
El text íntegre de la Proposta de resolució és el següent:
“Ens ha arribat la denúncia urgent de la ciutadania i del personal es dedica a donar aquest servei que des del dia 12 de maig el Servei d’Atenció Domiciliària no accepta a ningú per manca de pressupost. Malgrat que cada any és aquest un tema que surt de forma recurrent durant la negociació pressupostària, encara no hi ha assignada una partida real que garanteixi la prestació del SAD a la ciutadania, quan és un recurs indispensable perquè moltes persones puguin viure el seu dia a dia amb dignitat.
No obstant la seva importància, ni mig any després de l’aprovació dels comptes i unes poques setmanes després d’una important modificació pressupostària per afegir-hi els romanents de l’any anterior, ens quedem de nou sense servei. Vulnerant el dret de les persones usuàries a ser ateses en situació de necessitat i afegint un nou neguit a les seves vides, així com a la plantilla de Benestar Social que no compta amb prou recursos per poder dur a terme la seva feina tal com voldrien i haurien de poder fer.
Per tot això exposat, des de la CUP Mataró proposem els següents acords:
1. Que el Govern iniciï una negociació amb els grups municipals per tal d’incrementar la partida pressupostària del SAD i corregir de forma immediata aquest greuge.
2. Incrementar la partida pressupostària de forma que es pugui donar sortida a la demanda actual, establint uns criteris compartits amb els diferents grups municipals que permetin, d’una banda, garantir la continuïtat del servei a totes les persones que ja el reben i, de l’altra, acabar amb la llista d’espera tenint present l’augment salarial que preveu el conveni i que ha de ser incorporat als comptes de l’any 2026.
3. Que el govern es reuneixi amb el Departament de Drets Socials i Inclusió per renegociar l’assignació de la qual aquest s’ha de fer responsable per cofinançar el servei.
4. Destinar recursos propis a atendre les persones que estan actualment en llista d’espera, oferint-se l’Ajuntament a gestionar la demanda del ventall de recursos alternatius que ofereix el departament com a alternativa temporal, agilitzant el tràmit i estalviant la burocràcia a les famílies.”
I per deixar-ne constància, expedeixo el present, amb l'advertiment que determina l'art. 206 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, i a reserva dels termes que resultin de l'aprovació de l'acta corresponent.