Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de renovació de les xarxes d’aigua potable i clavegueram i de la reurbanització del carrer de Sant Sadurní

Escoltar

Comencen les obres de renovació de les xarxes d’aigua potable i clavegueram i de la reurbanització del carrer de Sant Sadurní

Aigües de Mataró ha iniciat les obres de renovació de les xarxes d’aigua potable i de clavegueram del carrer de Sant Sadurní en el barri de l’Eixample. Aquests treballs són previs a la reurbanització del carrer, que durà a terme l’Ajuntament en el marc del Pla de millora de paviments.

Un tram del carrer de Sant Sadurní en l'estat actual. Foto: Ajuntament
Un tram del carrer de Sant Sadurní en l'estat actual. Foto: Ajuntament

L’actuació d’Aigües de Mataró, que es va començar el passat dimarts dia 6 de juny, es fa seguint els criteris del Pla Director de l’Aigua i renovació del Clavegueram de Mataró, amb l’objectiu de resoldre les deficiències detectades.

Respecte a la xarxa d’abastament d’aigua potable se substituiran les canonades actuals per un total de 379 metres de tubs de polietilè i foneria de diferents diàmetres. Per millorar la cobertura contra incendis d’aquesta zona s’instal·larà una nova boca d’incendis, així com les descàrregues i les vàlvules de maniobra necessàries per al correcte funcionament i manteniment de la xarxa.

Per minimitzar l’impacte en la continuïtat del servei s’instal·laran canonades provisionals per garantir l’abastament d’aigua potable mentre es realitzen les tasques de retirada de l’antiga canonada i la instal·lació de la nova.

En l’obra de la xarxa de clavegueram es preveu la construcció de 216 metres de tubs de PVC. Es preveu la construcció de quatre pous de registre i una cambra amb blocs de formigó.

Aigües de Mataró ha adjudicat l’obra civil a l’empresa García Cano e Hijos, SA per un import de 476.937,53€ (IVA inclòs) i l’obra mecànica la duu a terme la mateixa companyia amb un pressupost de  88.134,62 € (IVA inclòs).  

La finalització de l’obra de les xarxes d’aigua potable i clavegueram està prevista a mitjan octubre. Posteriorment, l’Ajuntament farà la reurbanització del carrer en el marc del Pla de millora de paviments. S’intervindrà en 1.150 m2 de carrer que es reurbanitzarà amb lloses i llambordes prefabricades de formigó, seguint la mateixa estètica del carrer de Sant Pau.

La finalització del conjunt d’actuacions està prevista per a finals de novembre.


Afectacions al trànsit

Durant les obres s’afectarà el trànsit de vianants a les voreres, la circulació i estacionament de vehicles i els accessos als guals. Les obres es realitzaran per trams per provocar les mínimes molèsties possibles.

Els treballs han començat afectant les cantonades dels carrers de Roger de Flor amb Guifré el Pelós i Massevà amb Caminet de les Vinyes. A partir del 12 de juny el carrer de Sant Sadurní quedarà tallat al trànsit fins a la finalització dels treballs.

El passat 30 de maig l’Ajuntament i Aigües de Mataró van convocar una reunió informativa a la Sala Polivalent del Cafè Nou per explicar al veïnat de l’àmbit els detalls sobre l’inici de les obres i les afectacions previstes.


Galeria d'Imatges