Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El M|A|C convida a reflexionar sobre el temps en el Zona Intrusa 13

Escoltar

El M|A|C convida a reflexionar sobre el temps en el Zona Intrusa 13

Sis instituts de la ciutat i més de 350 alumnes participen en aquesta iniciativa del M|A|C per apropar l’art contemporani als adolescents

Imatge d'un dels instituts on es fa el projecte Zona Intrusa 13
Imatge d'un dels instituts on es fa el projecte Zona Intrusa 13

Zona Intrusa és un projecte que treballa a tres bandes (art / educació / territori) impulsat per la Direcció de Cultura. La 13a edició, que porta per títol “Un temps sense temps”, treballarà fins al 3 d’abril amb sis instituts de la ciutat: l’Escola Freta, l’Insitut Laia l’Arquera, l’Institut Miquel Biada, l’Institut Alexandre Satorras, l’Institut Josep Puig i Cadafalch i l’Escola Pia Santa Anna.

L’edició d’enguany està comissariada per Rita Andreu i proposa reflexionar i treballar a partir de l’experiència que tenim en l’actualitat de la percepció del temps i dels usos que en fem. Els artistes que enguany participen en el projecte són: María Alcaide, Jordi Ferreiro, Marc Larré, Job Ramos i Christina Schultz.

Zona Intrusa 13 convida a pensar sobre les diferents qüestions que generen el pas frenètic del temps des de la pràctica artística: d’una banda, fixant-se en com artistes contemporanis treballen sobre aquest tema i, d’una altra, convidant a una sèrie d’artistes a desenvolupar un taller a l’aula per posar en joc aquestes idees i per preguntar-se quins ús fem del nostre temps.

 

L’Element Intrús

Des de les primeres edicions del Zona Intrusa, l’Element Intrús és l’eix vertebrador del projecte. Aquest ha anat prenent diferents formes: des d’una exposició itinerant en un contenidor portuari passant per les performances desenvolupades durant les hores d’esbarjo, o una instal·lació d’obres d’art. Aquest Element Intrús és una manera d’acostar literalment la creació contemporània als estudiants.

Enguany als instituts s’instal·la una sèrie de rellotges disfuncionals -uns sense agulles, altres que avancen a ritmes més ràpids o més lents de l’habitual, seguint patrons que escapen a la lògica, etc.-, per tal de despertar en l’alumnat una certa sensació d’estranyesa i de propiciar que es generin una sèrie de preguntes al voltant de la idea del temps.

El resultat final de la feina que els alumnes i artistes hagin treballat als centres educatius s’exposarà del 25 d’abril al 31 de maig al M|A|C Espai de Can Palauet.

Zona Intrusa és una iniciativa i producció del M|A|C que forma part de la Xarxa de Centres d’Art Contemporani de Catalunya.