Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple municipal aprova una modificació normativa per fer possible la platja per a ciutadania amb gossos

Escoltar

El Ple municipal aprova una modificació normativa per fer possible la platja per a ciutadania amb gossos

Es preveu que aquest espai de bany per a propietaris i mascotes estigui disponible a partir de la primera quinzena de juliol. La iniciativa se suma a la d’altres municipis que ja disposen de platges per a ciutadania amb gossos amb molt bona acollida.

Foto: Ajuntament de Mataró
Foto: Ajuntament de Mataró

El Ple municipal ha aprovat inicialment, en la seva sessió del mes de maig, una modificació de l’Ordenança municipal de tinença, protecció i control dels animals. L’objectiu d’aquest canvi en la normativa és poder oferir una platja per a ciutadania amb gossos sense impediments jurídics. Es preveu que aquest espai estigui disponible a partir de la primera quinzena de juliol, un cop dutes a terme les publicacions obligatòries del nou text de l’ordenança als diaris oficials.

La zona de bany per a propietaris i mascotes se situarà en un espai perimetrat d’accés lliure de la platja de Ponent, si bé es duran a terme controls puntuals per tal de garantir l’acompliment de l’aforament i de la normativa de cens. Comptarà senyalització de la normativa i l’aforament màxim recomanat, tindrà servei de neteja diària i disposarà de servei de dutxa i font a dins del perímetre, separades de les destinades als usuaris de la resta de la platja. L’horari d’obertura serà de 10 h a 19 h.

Aquesta iniciativa respon a una demanda ciutadana, ja que la ciutadania actualment només podia accedir a la platja amb els seus gossos fora de la temporada de bany, que s’allarga fins al 30 de setembre. Se suma a la d’altres municipis que ja disposen de platges per a ciutadania amb gossos amb molt bona acollida.

Publicat a