Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Tecnogirl amplia la seva programació al darrer trimestre de l’any

Escoltar

El projecte Tecnogirl amplia la seva programació al darrer trimestre de l’any

Tecnogirl és un projecte liderat pel Tecnocampus i les Biblioteques de Mataró que pretén acostar la tecnologia i la ciència als joves i contribuir al foment de les vocacions tecnològiques en les noies de 12 a 18 anys per disminuir la bretxa de gènere en les professions d’aquest àmbit. Fins a finals d’any s’oferiran exposicions, una escape room i tallers de ciència i tecnologia, entre altres activitats.

Un dels tallers del Tecnogirl
Un dels tallers del Tecnogirl

Les Biblioteques de Mataró i Tecnocampus Mataró-Maresme donen continuïtat al projecte Tecnogirl durant el darrer trimestre de l’any oferint una amplia i variada proposta d’activitats com a resposta a la bona acollida i l’èxit que ha generat el projecte.

La primera activitat del projecte d’aquest darrer trimestre de l’any serà l’exposició que es farà a  la biblioteca Pompeu Fabra i que parlarà de  les aportacions de les dones en la tecnologia al llarg de la història, amb l’objectiu de fer visible i posar en valor el rol de la dona en aquest àmbit. També es farà una escape room tecnològica i a més, BiblioLabs i tallers de tecnologia i ciència dirigits a joves de 12 a 16 anys amb els quals es vol promoure l’adquisició de  noves habilitats i competències en el camp de la de tecnologia i ciència.

S’’ha creat l’exposició itinerant “Dones i tecnologia”, que s’acompanya d’un fons de llibres per dinamitzar-la i sensibilitzar als joves. Aquest material va dirigit  als centres educatius i es pot demanar en préstec a les Biblioteques Mataró.

 

Les dades del projecte

Durant la primera  meitat de l’any un total de 13.336 persones han participat en les diverses activitats programades: 

  • 2 exposicions, “Dones i tecnologia” i “Superwomen, Super Inventors” amb un total de 133 persones visitants.
  • 14 BiblioLabs i tallers de ciència i tecnologia amb una participació de 116 joves, dels quals 95 eren noies.
  • HackGirl: primera Hackható en femení a Mataró i a la comarca del Maresme amb una participació de 31 noies.

 

El projecte s’ha presentat en 3 jornades professionals i ha tingut una alta repercussió en mitjans de comunicació tant locals com nacionals.

Tecnogirl vol divulgar la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària i contribuir al foment de les vocacions tecnològiques en les noies de 12 a 18 anys per disminuir la bretxa de gènere en les professions d’aquest àmbit. Aquest projecte incideix en diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides: educació de qualitat, igualtat de gènere i ciutats sostenibles.

Aquest projecte està dissenyat conjuntament per les Biblioteques de Mataró i TecnoCampus Mataró-Maresme dins del programa BiblioLab de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona que dóna suport a accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través d l’experimentació i metodologies innovadores i creatives.