Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei de serenos es torna a posar en marxa al juliol

Escoltar

El servei de serenos es torna a posar en marxa al juliol

L’equip d’agents cívics nocturns estarà format per 10 persones que treballaran en horari nocturn en la detecció precoç de situacions de conflicte i incivisme, i també realitzaran tasques d’informació i suport a la ciutadania.

Els serenos, l'estiu passat. Foto: Albert Canalejo
Els serenos, l'estiu passat. Foto: Albert Canalejo

L’Ajuntament donarà continuïtat al projecte d’agents cívics nocturns (serenos) iniciat l’any passat. El servei es tornarà a posar en marxa el proper 3 de juliol i l’equip estarà format per 10 persones (2 coordinadores i 8 serenos) que treballaran per parelles. Realitzaran tasques de suport per incrementar la capacitat preventiva, inspectora i assistencial en horari nocturn dels serveis de seguretat, civisme i espai públic.

La tasca fonamental dels serenos serà la detecció i comunicació d’incidències a l’espai públic a través de la presència continuada al territori. Tindran rutes predefinides i coordinades amb la Policia Local, i les seves funcions principals seran:

-detecció de situacions d’incivisme, conflictes i molèsties a l’espai públic que provoquin problemes de convivència

-detecció de molèsties, incidències i incompliments d’horaris d’establiments públics

-detecció de situacions de risc per a les persones i acompanyament de persones vulnerables o en situació de risc en zones d’actuació prioritàries

-suport als programes preventius de caràcter transversal en matèria de convivència i civisme, amb tasques de sensibilització de la ciutadania

-tancament i obertura d’espais públics

Els serenos treballaran de dilluns a diumenge, de 21 a 4 h, entre el 3 de juliol i el 3 de desembre. Durant els caps de setmana prestaran especial atenció a les zones d’oci nocturn i, durant Les Santes, concentraran la seva presència en els espais on tinguin lloc els actes de la Festa Major.

 

Més de 3.000 actuacions

Durant la prova pilot realitzada el segon semestre de 2022, els serenos van fer un total de 3.112 actuacions. Entre aquestes actuacions, les més nombroses van ser referents a comunicació de situacions relacionades amb: residus (701), atencions personalitzades (698), punts de seguiment estàtic de molèsties per soroll (431), consum d’alcohol a la via pública (417), sensellarisme (337), desperfectes en el mobiliari urbà (280) i en parcs i jardins (141).

Publicat a