Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Intensa jornada dels Reis d’Orient a Mataró abans de la nit més màgica de l’any

Escoltar

Intensa jornada dels Reis d’Orient a Mataró abans de la nit més màgica de l’any

Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat al Port de Mataró aquest migdia a bord del llaüt Sant Ramon i a la tarda han participat a la tradicional i multitudinària Cavalcada. En Tempus i la carrossa dels Rellotgers Reials també han estat les novetats del cicle de Reis, dirigit per Marc Abril.

Melcior, Gaspar i Baltasar, al balcó de l'Ajuntament amb l'alcalde, David Bote, i la regidora de Cultura, Maria José Pérez. Foto: Sergio Ruiz
Melcior, Gaspar i Baltasar, al balcó de l'Ajuntament amb l'alcalde, David Bote, i la regidora de Cultura, Maria José Pérez. Foto: Sergio Ruiz

Ses Majestats els Reis d’Orient han viscut una jornada intensa i més llarga que mai a la ciutat, que ha començat amb l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar al Port de Mataró aquest migdia i ha culminat amb la Cavalcada. Formada per 26 comparses i 19 carrosses, l’espectacle ha omplert de llum i de màgia els més de 4 km de recorregut pels carrers de la ciutat.

Marc Abril ha assumit enguany la direcció artística d’un cicle de Reis que ha arribat carregat de novetats, com l’arribada per mar de Ses Majestats aquest migdia. Abril ha generat un nou relat que ha unificat tot el cicle amb el temps com a fil conductor i en Tempus com a personatge encarregat de controlar el temps des de la nova carrossa dels Rellotgers Reials. Altres novetats de l’espectacle d’enguany han estat la incorporació d’elements que han acompanyat carrosses tradicionals com l’Avió o l’Oca, i l’eliminació de la música en directe perquè cada carrossa duia la seva pròpia música.

La Cavalcada ha sortit puntualment a les 17.30 h però, enlloc de sortir des de la plaça de Puerto Rico com era tradició, ho ha fet des de la plaça d’Alfred Opisso i Cardona i ha continuat per la ronda d’Alfons X el Savi, la plaça d’Espanya, el Camí de la Geganta, la plaça de Granollers, la ronda de Leopoldo O’Donnell, la plaça de Manuel Serra i Xifra, el Camí del Mig, el carrer de Miquel Biada, la ronda de Francesc Macià, el Camí Ral, la Rambla, la plaça de Santa Anna i la Riera fins a l’Ajuntament.

En arribar davant l’Ajuntament, els Reis d’Orient han estat rebuts un per un per la regidora de Cultura, Maria José Pérez i, tot seguit, han pujat al balcó.

L’alcalde ha donat la benvinguda a Ses Majestats i els ha agraït que portessin a la ciutat la màgia, l’esperança i l’optimisme i que vinguessin carregats de pau, amor i respecte, els regals més importants per construir una ciutat que visqui amb harmonia. També ha confiat que Melcior, Gaspar i Baltasar deixessin a grans i petits ganes de jugar i de compartir la il·lusió i l’alegria amb familiars i amics.

La Cavalcada, que ha finalitzat amb un petit tast de focs artificials, és un dels actes més multitudinaris que tenen lloc a la ciutat i compta amb la col·laboració d’un gran nombre de persones i entitats que participen en algun moment del procés amb més de 500 implicats. S’estima que més de 40.000 persones segueixen l’espectacle al llarg del recorregut, durant el qual s’han repartit 1.680 kg de caramels sense gluten, per tant aptes per a celíacs, i les carrosses pròpies de Ses Majestats han lliurat caramels també sense sucre aptes per a diabètics.

 

Arribada per mar i Carrossa dels Rellotgers Reials

Petits i grans s’han acostat aquest migdia al Port de Mataró per rebre a Ses Majestats, que han arribat a bord del llaüt centenari Sant Ramon. L’activitat ha començat a les 11 h amb els Missatgers Reials, que han acabat de recollir les últimes cartes. Tot seguit, a bord del llaüt Sant Ramon, han arribat els Reis d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar han estat rebuts per l'alcalde, David Bote, i la regidora de Cultura, Maria José Pérez. Des de la nova carrossa dels Rellotgers Reials, on els esperava en Tempus, Ses Majestats han adreçat unes paraules als centenars d'assistents. Tot seguit ha estat el moment perquè els petits de casa poguessin estar a prop dels Reis ja que, a diferència dels darrers anys, avui no s’ha fet la baixada cap a la plaça de Santa Anna després de la Cavalcada per explicar el conte als infants.

A més de rebre els Reis, el Port de Mataró ha estat l’escenari on s’ha pogut veure per primer cop la nova carrossa dels Rellogers Reials, des d’on en Tempus allarga els minuts i atura les hores perquè Ses Majestats tinguin temps per repartir regals per totes les cases en només una nit.

 

Prop de 800 persones implicades

Prop de 800 persones fan possible la Cavalcada de Reis a Mataró, on hi participen 20 entitats i associacions: les Associacions veïnals de Cerdanyola, Cirera, Vista Alegre, Camí De La Serra, Rocafonda i Pla d’en Boet, Capgrossos de Mataró, Casa de Andalucía a Mataró, Escola de Dansa Alba Hayal, Escola de Dansa Almudena Asrai, Fundació El Maresme, ONCE, Parc de Bombers de Mataró, Sala Cabanyes, Aula de Teatre, ADF Serra de Marina i Equips de suport.

 

Retransmissió en directe

La Cavalcada s’ha pogut seguir en directe per Mataró Audiovisual gràcies al programa especial emès per televisió, per ràdio (89.3 FM) i per internet. La retransmissió ha estat possible amb la col·laboració d’un ampli equip de professionals i col·laboradors.

Galeria d'Imatges

Arxius adjunts