Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 22 persones aturades en el marc del Programa Treball als Barris

Escoltar

L’Ajuntament contracta 22 persones aturades en el marc del Programa Treball als Barris

Realitzaran feines d’interès públic i de caràcter social a Rocafonda, El Palau i Cerdanyola durant 6 mesos.

Avui s'ha donat la benvinguda a les persones participants a la nova edició del Programa Treball als Barris. Foto: Ajuntament
Avui s'ha donat la benvinguda a les persones participants a la nova edició del Programa Treball als Barris. Foto: Ajuntament

El Programa Treball als Barris afavoreix la inserció laboral i la millora de l’ocupabilitat de persones amb dificultats per accedir al mercat de treball o allunyades d’aquest, facilitant-los competències professionals mitjançant experiència laboral. Està subvencionat pel Ministeri de Treball i Economia Social a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Les 22 persones, que treballaran a Rocafonda, El Palau i/o Cerdanyola en feines d’interès públic i de caràcter social, són dels següents perfils professionals: peó de jardineria (6); peó (4); oficial 2a pintura (2); oficial 2a paleta (1); oficial 2a jardineria (2); tècnic/a mitjà/ana de programes de dinamització comercial (1); tècnic/a mitjà/ana de programes educatius (1); treballador/a social (1); tècnic/a de programes d’habitatge (1); tècnic/a de programes d’intervenció a les comunitats de veïns (1); i tècnic/a especialista, dinamitzadors/es d’espais públics (2).

Els contractes tindran una durada de 6 mesos i seran del 80 % o del 100 % de la jornada laboral.

Les persones contractades, a més, rebran acompanyament i seguiment de l’equip tècnic del Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) amb la realització de tutories individuals, per tal de treballar l’itinerari i l’objectiu professional de la persona, de cara al posterior accés al mercat laboral. 

El Programa Treball als Barris prioritza persones en situació d’atur (especialment les aturades de llarga durada i/o les majors de 50 anys); persones menors de 35 anys en situació d’atur (especialment aquelles que van abandonar el sistema educatiu); persones amb baixa qualificació professional i/o amb necessitat de reciclatge professional; dones que han patit o pateixen situacions de violència de gènere; dones en situació de reincorporació al mercat de treball; persones nouvingudes en situació de desavantatge laboral; persones amb discapacitat física, psíquica, mental o sensorial; persones en tractament de salut mental i altres persones en situació de risc d’exclusió social. A més de tenir en compte les competències tecnicoprofessionals del perfil professional que se cerca i la situació socioeconòmica de cada persona.

Publicat a