Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat de Mataró obté el guardó al Territori Socialment Responsable en la 7a. edició dels premis Respon.cat

Escoltar

La ciutat de Mataró obté el guardó al Territori Socialment Responsable en la 7a. edició dels premis Respon.cat

El premi és un reconeixement a les accions i a la trajectòria de la Ciutat en l’àmbit de la Responsabilitat Social en els darrers vint anys

El regidor d'Ocupació i Empresa, Sergi Morales, durant l'acte de lliurament dels premis. Foto: Ajuntament
El regidor d'Ocupació i Empresa, Sergi Morales, durant l'acte de lliurament dels premis. Foto: Ajuntament

Aquest guardó posa en valor la tasca en matèria de Responsabilitat Social que desenvolupen l’Ajuntament de Mataró i els diferents agents del territori, tant públics com privats. Arran de la creació dels premis de responsabilitat social, MÉS Mataró-Empresa-Societat, el Consell Econòmic i Social de Mataró ha actuat com a catalitzador en la presentació d’una candidatura única de ciutat de les diferents iniciatives, liderades per l’Ajuntament de Mataró, FAGEM, UGT, CCOO, PIMEC, Tecnocampus i el Consorci de Residus del Maresme, entre d’altres. El document recull bones pràctiques i accions que s’han impulsat a la ciutat en els darrers 20 anys en matèria de Responsabilitat Social.

Mataró posa l’accent en la sostenibilitat i eficiència de la ciutat, i la candidatura aposta clarament per difondre altres fórmules empresarials de caràcter democràtic, inclusiu i amb focus en l’impacte en el territori i la societat. La creació de les càtedres d’Economia Circular i d’Economia Social, projectes com el Parc Circular del Consorci de Residus del Maresme i l’articulació per part de l’Ajuntament de l’Agenda Urbana Mataró 2030 són eines per  aconseguir una ciutat més inclusiva, resilient, intel·ligent, saludable i sostenible.

El jurat també ha valorat i reconegut la tasca dels sindicats en la defensa dels drets laborals, l’impuls de plans d’igualtat a les empreses o les diferents accions que realitzen per aconseguir un món millor, més feminista i sostenible. 

Els premis Respon.cat són un reconeixement a la trajectòria del compromís en responsabilitat social i bones pràctiques empresarials.