Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La programació cultural de finals de juliol omplirà la ciutat de propostes professionals i d'entitats

Escoltar

La programació cultural de finals de juliol omplirà la ciutat de propostes professionals i d'entitats

Els dies 25, 26 i 27 de juliol Mataró gaudirà d’un programa d’activitats culturals en diferents barris de la ciutat. Les actuacions seran de petit format i aforament reduït, i combinaran la programació professional amb les propostes d’entitats de la ciutat.

La setmana passada tots els grups municipals segellaven un acord per oferir una programació cultural d’estiu en les dates principals de Les Santes, que enguany no podran celebrar-se en el format habitual. En l’anomenada «nova normalitat» es planteja el repte de realitzar actes culturals on s’acompleixin les mesures de prevenció establertes per les autoritats i es garanteixi la seguretat de les persones pel que fa al risc de contagis. Des de l’Ajuntament es creu que és una oportunitat per plantejar una festa des de l’òptica de la democràcia cultural, que ajudi a reactivar el teixit cultural local i arribi a diferents públics i espais de la ciutat.

La programació està pensada per a tots els públics i combinarà espectacles professionals de proximitat amb propostes amateurs i d’entitats de la ciutat. Els espais estaran habilitats per acollir un màxim de 800 persones i l’activitat no s’allargarà més enllà de les 24 h. 

Les ubicacions seran vuit escenaris repartits per diferents barris: Rocafonda, Molins-Cirera-Camí de la Serra-Vista Alegre, El Palau- Escorxador-Havana, Centre-Eixample, Pla d’en Boet, Peramàs, Cerdanyola i La Llàntia-Via Europa. S’oferiran 4  franges horàries entre els dies 25 i 27 de juliol.

En aquest marc, l’Ajuntament ofereix a entitats i empreses culturals de la ciutat la possibilitat de programar les actuacions escèniques suspeses a causa de la pandèmia i aquelles que permetin mostrar la seva activitat habitual. Els escenaris estaran equipats amb equip de so i el personal tècnic corresponent. Les propostes hauran de ser actuacions artístiques de dansa, teatre, circ, música o qualsevol altra disciplina o llenguatge de l’àmbit de les arts escèniques, en el format d’espectacles o demostracions, de petit format i de curta durada (de 15 a 45 minuts).

La sol·licitud es podrà fer fins al 22 de juny al portal web de Tràmits de l’Ajuntament de Mataró, mitjançant el següent tràmit.

També es podrà fer per telèfon al Telèfon d’Atenció Ciutadana 010 (servei gratuït, 900 859 009 si es truca des de fora de Mataró, de dilluns a divendres de 8 a 19 h).

La realització de les actuacions estarà condicionada a la situació sanitària ocasionada per la Covid-19 i podran ser anul·lades fins i tot en el moment abans d’iniciar-se l’actuació, si a criteri municipal no es donen els requisits sanitaris adequats.

La bases de la convocatòria es poden consultar en detall a l’enllaç.