Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Xarxa de Biblioteques de Mataró reprèn les activitats familiars

Escoltar

La Xarxa de Biblioteques de Mataró reprèn les activitats familiars

La Xarxa de Biblioteques de Mataró, integrada per la biblioteca Pompeu Fabra i la biblioteca Antoni Comas, reprèn les activitats familiars aquest estiu. A partir del mes de juliol s’oferirà una hora del conte setmanal a cada biblioteca de la ciutat, amb espectacles de petit format de narració de contes dins l’ “Empedrat de contes”. També com a activitat d’estiu partir de dilluns 29 de juny conviden als infants fins a onze anys a un repte de lectura virtual.

Hora del conte a la Biblioteca Antoni Comas. Any 2019
Hora del conte a la Biblioteca Antoni Comas. Any 2019

La 10a edició de l’“Empedrat de contes” oferirà durant els mesos de juliol, agost i setembre s’han programat 21 hores del conte especial, adreçades a tota la família. La biblioteca Pompeu Fabra oferirà aquesta programació especial cada dimarts a les 18 h i la biblioteca Antoni Comas els dimecres a les 19 h.

El cicle s’iniciarà amb unes hores del conte de Gianni Rodari, en commemoració del centenari del seu naixement. Rodari va ser un escriptor i pedagog molt destacat en la literatura infantil.

Seguint les mesures sanitàries i de seguretat actuals, les hores del conte s’oferiran a les parts exteriors de les biblioteques, a l’aire lliure. Es limitaran els aforaments als espais i caldrà l’ús de mascareta i desinfecció de les mans a l’entrada.

Així mateix les Biblioteques de Mataró també proposa durant aquest estiu un repte de lectura virtual per a nens i nenes fins als onze anys, l’ESTIU&BIBLIOS. L’objectiu és oferir un estiu ple d’activitats com biblioquizs, jocs i manualitats i alhora amb la descoberta de molts llibres recomanats per les biblioteques. Es proposa als lectors i lectores genialsque resolguin una sèrie d’activitats que trobaran a la webculturamataro.cati que cada dia de dilluns a divendres a les 11 h es donaran a conèixer a les xarxes socials de les biblioteques. Les biblioteques proposen als lectors i lectores genials que comparteixin la seva experiència a les xarxes a través del hashtag #estiuibiblios.

 

Noves mesures d’ús dels espais de les biblioteques

A partir del dia 1 de juliol es podrà estudiar a les sales de les biblioteques amb limitació de temps de 2 hores. Es farà control d’accés, amb aforament limitat i sense cita prèvia.

De moment no es donarà el servei de consulta a la sala, ni l’accés lliure a les col·leccions. Les sales infantils continuaran tancades.