Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró explora noves formes organitzatives per construir una administració local més moderna i eficient

Escoltar

Mataró explora noves formes organitzatives per construir una administració local més moderna i eficient

Representants de diferents municipis es reuneixen demà a Mataró per reflexionar al voltant de les transformacions internes que han de realitzar les administracions locals de cara al futur

L’administració actual està encara dissenyada en paràmetres més propis del segle passat, però en els darrers anys la proximitat dels ajuntaments amb la ciutadania els presenta nous desafiaments que haurà d’afrontar en els propers anys com l’envelliment de la plantilla i la necessitat d’incorporació de persones joves amb noves competències professionals; la implantació de la intel·ligència artificial i la robòtica que contribuiran a donar un millor servei a la ciutadania i a reduir-ne el cost, i la definició del rol de l’administració com a intermediària entre els ciutadans i la defensa del bé comú i l’interès general.

Per reflexionar sobre el paper de les administracions locals i parlar de la transformació que han d’experimentar de cara al futur,  demà se celebrarà a Mataró una jornada que porta per nom “Organitzacions que generen valor públic. La transformació interna de les administracions locals: l’elefant a l’habitació”, que reunirà representants de diferents ajuntaments catalans que exposaran la seva visió al voltant d’aquests nous reptes.

La conferència inaugural anirà a càrrec del catedràtic de Ciència Política a la Universitat de Girona, Quim Brugué, que parlarà sobre “L’Administració electrònica: una qüestió d’equilibri”. Posteriorment tindrà lloc una taula rodona que porta per nom “Ajuntaments que aposten per la transformació des de la política” en la qual s’analitzarà quin és el paper que han de jugar els líders polítics en l’impuls de la transformació de l’administració local. La taula rodona estarà moderada pel director general del Consorci Localret, Andreu Francisco i comptarà amb la presència de l’alcalde de Mataró, David Bote i la tinent d’alcalde i portaveu de l’ajuntament de Lleida, Jordina Freixanet.

Al llarg de la jornada també es reflexionarà i es presentaran projectes que han impulsat diferents ajuntaments i institucions sobre la Transformació digital, Experiència Ciutadana o Innovació i Talent.