Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró i la Diputació de Barcelona presenten una guia per a la prevenció del consum d’alcohol entre els joves

Escoltar

Mataró i la Diputació de Barcelona presenten una guia per a la prevenció del consum d’alcohol entre els joves

L’Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona presenten la guia “Entre iguals. Guia per a la prevenció del consum d’alcohol en joves en els espais d’oci nocturn”. El dia triat per presentar aquest document és avui, 15 de novembre, Dia Mundial sense Alcohol. La guia parteix de l’experiència desenvolupada a Mataró a partir d’una prova pilot efectuada en el marc dels programes de reducció de riscos relacionats amb el consum d’alcohol i altres drogues, adreçada a joves menors de 25 anys.

Avui, 15 de novembre, se celebra el Dia Mundial sense Alcohol, aprofitant la celebració d’aquest dia i sent conscients de la necessitat d’esmerçar esforços en la prevenció del consum d’aquesta substància en la població jove, el Servei de Salut Pública juntament amb el Servei de Suport de Programes Socials de la Diputació de Barcelona i el Servei de Protecció Civil i Salut i el Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró presenten la guia “Entre iguals. Guia per a la prevenció del consum d’alcohol en joves en els espais d’oci nocturn”.

Aquesta eina té l’objectiu de facilitar al personal tècnic municipal un instrument metodològic útil i pràctic en el cas que vulguin realitzar una intervenció preventiva entre iguals en els espais d’oci nocturn del seu territori.

La guia parteix de l’experiència desenvolupada a Mataró a partir d’una prova pilot efectuada en el marc dels programes de reducció de riscos relacionats amb el consum d’alcohol i altres drogues, adreçada a joves menors de 25 anys.

L’enfoc de la intervenció que es presenta és comunitari amb implicació de diferents agents del territori, mitjançant fórmules participatives que permeten crear dinàmiques que ajuden a millorar la cohesió social, el treball en xarxa i el sentiment d’identitat i d’arrelament al territori.

Publicat a