Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró rep la visita d’una vintena de cavalls i carruatges per celebrar els Tres Tombs

Escoltar

Mataró rep la visita d’una vintena de cavalls i carruatges per celebrar els Tres Tombs

La tradicional festa popular dels Tres Tombs amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics, torna a Mataró aquest diumenge 9 de febrer amb la participació de cavalls, carros, carruatges i tartanes vinguts de diferents poblacions de la comarca i de poblacions veïnes.

Cartell de la festa d'enguany
Cartell de la festa d'enguany

Enguany, els Tres Tombs mataronins, organitzats per l’Ajuntament de Mataró amb el suport de l’Antiga Germandat de Sant Antoni Abat de Mataró, comptaran amb la presència de carruatges vinguts d’Argentona, Cabrera de Mar, Molins de Rei, Cerdanyola del Vallès i Vilanova i la Geltrú, i també amb la participació de cavalls de diferents ciutats.

La comitiva anirà encapçalada pel capità i un carruatge de la comissió de Sant Antoni Abat d’Argentona, entitat encarregada enguany de desfilar amb la Bandera de l’Antiga Germandat de Sant Antoni Abat de Mataró.

 

Concentració i recorregut

D’11.30 a 12 h els carros de transport, carruatges de passeig, genets i diferents animals de companyia es concentraran al Nou Parc Central. A les 12 h la comitiva sortirà del Nou Parc Central, seguirà pel carrer del Parc, caminet de les Vinyes, Muralla del Tigre, Muralla de Sant Llorenç, plaça de Santa Anna i La Riera. El segon i el tercer tomb giraran al carrer d’Argentona per baixar la Muralla del Tigre i la Muralla de Sant Llorenç i passar de nou per la plaça de Santa Anna i La Riera. El recorregut acabarà al Nou Parc Central.

La tradicional benedicció dels animals es farà a la Riera, a l'altura de l'Escola Cor de Maria.