Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una seixantena de joves participen en un programa per tornar a estudiar o incorporar-se al món laboral

Escoltar

Una seixantena de joves participen en un programa per tornar a estudiar o incorporar-se al món laboral

El Projecte Singulars “Prepara’t, Entrena’t, Actua!” ha celebrat la cloenda del programa, a través del qual 35 joves han trobat feina i 25 han retornat als estudis

Un dels grups participants als Projectes Singulars. Foto: Ajuntament
Un dels grups participants als Projectes Singulars. Foto: Ajuntament

La Biblioteca Antoni Comas ha acollit aquest dimecres, 4 de desembre, la cloenda del Projecte Singulars “Prepara’t, Entrena’t, Actua!”, un programa del Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys que no estiguessin ni estudiant ni treballant en el moment d’acollir-s’hi, i que té per objectiu que aquests joves retornin a les aules i/o s’insereixin al món laboral. El regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, va presidir la cloenda.

Mitjançant aquest programa, que es va posar en marxa el desembre de 2018, 35 joves han trobat feina i 25 han reprès els seus estudis. Durant aquests 12 mesos, la seixantena de persones joves participants ha rebut formació de les especialitats de cambreria, logística i comerç; han desenvolupat les seves competències en sessions grupals; han realitzat visites i estades de pràctiques en empreses; han pres part d’activitats de caire social, cultural i cívic, i també han rebut una tutorització.

El projecte també ha comptat amb la participació de 35 empreses que han col·laborat amb el programa acollint joves en pràctiques, participant a speed datings o contractant joves del programa, entre d’altres accions. De fet, un dels trets característics d’aquest programa és que el teixit empresarial ha participat en l’elaboració dels plans formatius, en les diferents activitats d’aproximació al món laboral i també en les accions per afavorir el desenvolupament de les competències dels joves participants.

El Projecte Singulars “Prepara’t, Entrena’t, Actua!”està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singular de Garantia Juvenil.

 

Galeria d'Imatges