Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sessió informativa del Programa "Dones Emprenedores"

Escoltar

Sessió informativa del Programa "Dones Emprenedores"

Dia
Hora
Lloc
Organisme

Ordre del dia

El passat dijous, 23 de setembre va tenir lloc al Centre d·Assessorament i Creació d·Empreses la Sessió Informativa del Programa "Dones Emprenedores", que va comptar amb l'assistència de 30 persones interessades, procedents de Mataró i de la comarca.

Amb aquest nou programa formatiu que properament s'iniciarà, l·Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró, amb la colÙlaboració de la Diputació de Barcelona i el Fons Social Europeu, volen contribuir a facilitar la incorporació de les dones al món empresarial donant suport a aquelles que actualment es troben a l'atur i que volen crear la seva pròpia empresa. És per això que s'ha programat la realització d'aquest curs formatiu específic, que porta per títol "Dones emprenedores, el primer pas cap a la teva empresa".

El programa formatiu començarà el dia 1 d'octubre i té una durada de 168 hores. Adreçat a dones majors de 25 anys que es troben a l'atur i que tenen una idea de negoci, té els següents objectius:

. Ajudar a l·emprenedora a aconseguir un coneixement ampli, profund del món empresarial per aconseguir l·objectiu de posar en marxa la seva empresa amb garanties de viabilitat.
. Dotar a les emprenedores d·un instrument estratègic, "el pla d·empresa", que els permeti comprovar la viabilitat de la nova empresa, detectar els possibles mancances en la seva construcció i servir de carta de presentació de cara a obtenir un possible finançament (subvencions, prèstecs, etc) per la seva posada en marxa.
. Sensibilitzar a les participants sobre aquest tipus d'iniciatives empresarials, mitjançant el coneixement d·empreses fetes realitat i dirigides per dones.

El nombre de participants s'estima entre 15 i 20 dones. La selecció de les alumnes es porta a terme, mitjançant un test previ distribuït entre les assistents a la sessió informativa, que permet valorar aptituds i especialment actituds de la futura emprenedora, dissenyar un grup homogeni i evaluar el grau de coneixement de l'idea de negoci a posar en marxa.

La majoria de les idees de negoci plantejades a la sessió informativa per les dones interessades, es centraven en el sector serveis i, més concretament , en activitats relacionades amb l'infancia i la gent gran.