Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats

Escoltar

Activitats

Inscripció Activitats

Llegir Més

Activitats 2n. Trimestre 2021

Activitats d´abril a juny de 2021

La Casa Capell roman tancada, però continua oferint activitats via telemàtica mitjançant els nostres col·laboradors habituals, l’Escola de Natura del Corredor. L’Escola de Natura del Corredor gestionarà les inscripcions a les activitats. Per a qualsevol dubte o aclariment sobre les inscripcions, podeu contactar telefònicament al 937955405.

Amb la col·laboració

Auditoria virtual: Auditoria sonora de Mataró.

Dijous 29 d’abril, de 19 a 20:15 h

 

La contaminació sonora no és només una molèstia, també és patològica per les persones i provoca distorsions als animals, particularment als ocells en les seves comunicacions. Coneixerem aquests efectes sobre persones i animals. Descobrirem els punts crítics de la ciutat, a partir del mapa sonor de Mataró, de la passejada virtual i de la pròpia recerca dels participants. Tots serem sensors sonors. Des de casa en connexió.

Cal inscripció prèvia

SETMANA SENSE SOROLL (26 d’abril – 2 de maig)

 

Informació

Video-tertúlia: Servei Comunitari: acció dels joves a favor de la Terra.

Dissabte 8 de maig, de 11 a 12:30h

Molts estudiants de 2on cicle d’ESO de la ciutat s’impliquen a favor del Medi Ambient en experiències de Servei Comunitari-Voluntariat ambiental. Treient brossa del bosc, posant barreres a l‘erosió del sòl, promocionant les bones praxis ciclistes a la muntanya, muntant I col·locant caixes niu d’ocells i de ratapinyades als parcs urbans, detectant els efectes del canvi climàtic al bosc. Ells mateixos ens explicaran com ho fan i ens donaran moltes idees del que podem fer cadascú. Des de casa en connexió.

Amb la col·laboració d’alumnes dels instituts Alexandre Satorras, Les CInc Sènies i col·legi El Turó.

Cal inscripció prèvia.

Informació

Video-xerrada: Perill, Extinció! Catalunya ha perdut un 25% de biodiversitat en 17 anys.

Dissabte 22 de maig, de 18 a 19:15 h

En parlarem el dia Mundial de la Biodiversitat. Anem tard? Quantes poblacions d’éssers vius hem perdut a Catalunya? D’insectes, un 43%, en 17 anys. Papallones, molses i molts organismes més en declivi. Com els –ens- estem perdent? Com els –ens- podem salvar?

Amb la col·laboració de la Delegació de la Serralada Litoral Central de la Institució Catalana d’Història Natural.

Cal inscripció prèvia.

SETMANA DE LA NATURA (22 de maig al 6 de juny) i DIA DE LA BIODIVERSITAT (22 de maig)

Informació

Video-tertúlia: l’Alguer de Mataró: tresor ambiental submarí.

Dijous 27 de maig, de 19 a 20:15 h

Presentació dels resultats de l’estudi continuat des del 1997 sobre l’evolució de l’alguer. Davant del litoral mataroní es troba una de les més extenses praderies de Catalunya de la planta submarina Posidonia oceànica, veritable reservori de biodiversitat marina. Quin és el seu estat actual? Com li van afectar els violents temporals del 2020? Quin és el seu paper ecològic de futur? Des de casa en connexió.

A càrrec de les dues entitats que han estat liderant aquest seguiment: Escola del Mar de Badalona i Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques (SPAS) de Mataró.

Cal inscripció prèvia.

SETMANA DE LA NATURA (22 de maig al 6 de juny)

 

Informació

Passejada guiada pel Parc Central: Cada arbre, un vincle al món!

Dissabte 5 de juny, de 11 a 13 h

Passejada [presencial o virtual, en funció de la situació COVID-19] pel Parc Central Nou. Farem  una observació guiada dels arbres del Parc, tot descobrint els seus orígens, històries i requeriments. I les seves relacions amb la biodiversitat mataronina.

Cal inscripció prèvia. Places limitades

Informació

Video-xerrada: Erosió!

· Dijous 17 de juny, de 19 a 20:15 h

El sòl, la terra, és la caixa forta dels nutrients de la natura mediterrània. L’erosió amenaça els nostres estalvis! Un sòl fet malbé  ens farà molt vulnerables al canvi climàtic! En situació de sequera condueix inevitablement a l’aridesa. El Maresme és un dels territoris més amenaçats. Com podem evitar prendre mal? Com podem protegir el sòl? Des de casa en connexió.

Cal inscripció prèvia.

DIA MUNDIAL CONTRA LA DESERTIFICACIÓ I LA SEQUERA (17 de juny)

Informació

Acció climàtica: En defensa del sòl!

Dissabte 19 de juny, de 10 a 13 h

Passem l’acció! Ens trobarem a Can Bruguera per posar frè a l’erosió. Gran quantitat de xaragalls fereixen  el sòl forestall I el van desagnant a cops de tempesta i de trànsit de motos i bicicletes. Posarem barreres naturals per evitar la pèrdua de sòl rostos avall i col·locarem senyals informatius per evitar la circulació. [Activitat depenent de la situació COVID-19].

Cal inscripció prèvia. Places limitades

DIA MUNDIAL CONTRA LA DESERTIFICACIÓ I LA SEQUERA (17 de juny)

Informació