Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

COSSOS PERFECTES?

Des del Programa específic de benestar emocional per a la infància i l’adolescència us presentem l’activitat ‘Cossos perfectes?’. A partir d’una certa edat, la construcció de la pròpia imatge pren un lloc central en la vida del jovent. Molts dels factors que afecten la pròpia imatge i l’autoestima venen de la mà d’estratègies publicitàries i del foment del consum. Mentre grans empreses guanyen fomentant talles impossibles, roba nova cada temporada, tints i maquillatges o operacions, la nostra salut en pateix les conseqüències. Un taller de sensibilització i conscienciació a adolescents de 3r i 4t d’ESO. Durant aquesta activitat es tractaran continguts relacionats amb la promoció de l’autoimatge positiva; anàlisi de la distorsió i ús de la imatge corporal de les empreses; promoció d’hàbits saludables; enfortiment dels vincles de complicitat i relacions respectuoses; valor de la diversitat; percepció de la naturalitat com a bellesa; prevenció de pràctiques perjudicials per a la salut física, mental i emocional.

Metodologia

La metodologia emprada contempla la presència activa de la tallerista que conduirà i donarà suport als i les participants de la sessió a través d’una metodologia participativa i tenint en compte l'etapa evolutiva dels participants, els reptes contextuals actuals i els recursos d'afrontament propi. 

Objectius

- Promoció de l’autoimatge positiva;

- Anàlisi de la distorsió i ús de la imatge corporal de les empreses;

- Promoció d’hàbits saludables;

- Enfortiment dels vincles de complicitat i relacions respectuoses;

- Valor de la diversitat;

- Percepció de la naturalitat com a bellesa;

- Prevenció de pràctiques perjudicials per a la salut física, mental i emocional.

 

Reserves

Cal realitzar la reserva de places a través de l'enllaç d'INSCRIPCIÓ. Per a més informació sobre el recurs o aclarir dubtes contactar amb: Núria Braña: nbrana@ajmataro.cat, servei de Benestar Social de l'Ajuntament de Mataró.

Observacions (necessitats tècniques i altres)

La sessió estarà conduïda per una especialista experta en el tema. El centre educatiu ha de facilitar la sala, el projector i l’ordinador.
Àrees temàtiques
  • Salut
  • Igualtat de gènere i diversitat sexual
  • Educació
Àmbits
  • Educació emocional
Persones destinatàries
  • Educació Secundària Obligatòria

Qui organitza Departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Mataró. Programa específic de benestar emocional per a la infància i l’adolescència.

Horari Dins l'horari lectiu

Durada 60 minuts

Preu Gratuït

Grup 3r i 4t d'ESO. Màxim 28 persones

Període d'inscripció Del 13/04 al 09/05

Període de realització 3r trimestre del curs 2022-2023