Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sessions informatives - Noves tendències de consum de drogues

Sessions informatives, adreçades a famílies amb fills o filles adolescents, que inclouen informació general sobre les substàncies –bàsicament, alcohol i cànnabis, aspectes legals, el rol dels pares i mares en l’educació i prevenció de conductes de risc. Les sessions estan conduïdes per professionals de diferents àmbits que treballen en la prevenció, control de la normativa i atenció i assistència de les drogodependències.

Metodologia

Sessió 1. Presentació de les sessions . Assumpta Lluch. Psicòloga clínica. Pla Municipal de Drogodependències. Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament de Mataró Tendències de consum de drogues en adolescents. Núria Planet. Metgessa psiquiatra. Centre d’Atenció a les Drogodependències del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Mataró. Consorci Sanitari del Maresme. Aspectes legals del consum de drogues. Pol Cumalat / Daniel Teixes. Agent dels Mossos d’Esquadra. Àrea Bàsica Policial de Mataró Debat. Sessió 2. El paper dels pares en la prevenció de les drogodependències. Assumpta Lluch. Psicòloga clínica. Pla Municipal de Drogodependències. Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament de Mataró L’Ordenança de Civisme i el Programa alternativa educativa a la sanció administrativa per consum o tinença de drogues il•legals. Agent del Servei de Policia Local de l’Ajuntament de Mataró Debat.

Objectius

-Facilitar informació sobre drogues i els riscos associats al seu consum durant l’adolescència. -Descriure els factors de risc i de protecció per millorar la prevenció de l’ús de drogues des de l’àmbit familiar -Facilitar pautes d’actuació davant conductes o situacions de risc -Conèixer els professionals i els serveis d’informació i atenció a les drogodependències

Reserves

Pla Municipal de Drogodependències. Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament de Mataró alluch@ajmataro.cat

Observacions (necessitats tècniques i altres)

El centre ha de facilitar la sala, el projector i l’ordinador El centre designarà un professor per presentar i conduir la sessió i el debat. El centre sol•licitant ha de garantir una assistència > 15 participants.
Àrees temàtiques
  • Consum
  • Salut
Àmbits
  • Àmbit escola i família

Qui organitza Pla Municipal de Drogodependències. Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament de Mataró Participen Centre d’Atenció a les Drogodependències. Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Mataró. CSdM Mossos d’Esquadra. ABP de Mataró Policia Local. Ajuntament de Mataró

Dies Dilluns o dimecres d'octubre a maig

Horari Entre les 19.30h i 21 h

Durada 1.30h per sessió. Total 3h

Preu Gratuït

Grup Cal garantir un mínim de 15 participants

Període d'inscripció De setembre a abril

Període de realització D'octubre a maig

Inscripció