Taller: El plàncton marí: observació, identificació i importància ecològica
Aprofundir sobre què és el plàncton, els tipus d'organismes que hi pertanyen, i entendre el seu paper dins l'ecosistema marí i a nivell global de la Terra. S'introdueix el concepte de plàncton i els alumnes treballen amb xarxes per capturar-ne mostres. Utilitzant lupes binoculars i microscopis òptics, els alumnes analitzen les mostres abans recollides.
Metodologia
El tallers està dividit en dues parts: -Activitat de camp: s'introdueix el concepte de plàncton i els alumnes treballen amb xarxes per capturar-ne mostres. -Treball a l'aula (Can Boet. Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural): utilitzant lupes binoculars i microscopis òptics, els alumnes analitzen les mostres abans recollides.
Objectius
-Aprofundir sobre què és el plàncton, els tipus d'organismes que hi pertanyen, i entendre el seu paper dins l'ecosistema marí i a nivell global de la Terra. -Reflexionar sobre la influència del plàncton marí a l'economia humana. -Familiaritzar l'alumne amb la metodologia de la presa de mostres de camp i l'observació i obtenció de dades de les mostres recollides al laboratori. -Aprendre a utilitzar correctament les lupes binoculars i els microscopis òptics. -Fomentar una actitud de respecte envers el medi marí.
Reserves
Observacions (necessitats tècniques i altres)
- Patrimoni natural
- Ciències naturals i medi ambient
- Àmbit científicotecnològic
- Ciències de la naturalesa
- Educació Secundària Obligatòria
- Batxillerat
- Cicles formatius
- Escoles d´adults
Mapa Mostrar mapa
Dies De dilluns a divendres
Horari Prèvia concertació
Durada 3 h
Preu 3 euros per alumne
Grup 25 alumnes
Període d'inscripció Curs escolar
Període de realització Preferiblement durant els mesos de primavera - estiu