Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Viu el Parc

Activitat per donar a conèixer el Parc de Montnegre i Corredor.

Metodologia

En aquest programa hi ha un apartat específic adreçat als alumnes de 5è de primària: -Activitat a l'aula: un joc i una xerrada, que es fa a la mateixa escola, en dia a concretar durant el mes de febrer i principi de març del 2018, amb una durada d'una hora i mitja aproximadament. L'objectiu és que els alumnes coneguin el parc, el seu patrimoni i la seva gestió. Educadors coneixedors del parc us proposaran un seguit d'activitats lúdico-formatives per conèixer els elements més rellevants del parc que visitareu i dels altres espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals. -Sortida conjunta al parc, a Hortsavinyà (Tordera), els dies 5, 6, 7, 8 i 9 de març de 2018. Tots els alumnes participants complementaran les activitats desenvolupades a l'aula. Després de dinar, un espectacle d'animació posarà el punt i final a la jornada.

Objectius

- Donar a conèixer la xarxa de parcs Naturals de la regió metropolitana de Barcelona. - Treballar l'educació en valors i el respecte i responsabilitat envers els parcs naturals.

Reserves

Per fer la preinscripció cal enviar un correu electrònic a viuelparc.escoles@diba.cat indicant el nom de l'escola, alumnes participants i persona de contacte, abans del dia 30 de setembre de 2017. El número d?escoles i aules participants està limitat; per tant es respectarà de forma rigorosa l'ordre d'entrada de les sol·licituds. Posteriorment, l'entitat CIMA, gestora del programa, es posarà en contacte amb vosaltres a fi de concretar la data i els termes de la vostra participació. Per sol·licitar l'autocar s'ha de trucar a l'ajuntament corresponent (Direcció d'Ensenyament), que pot fer-se càrrec, totalment o parcialment, si així ho considera, de les despeses de l'autocar que ha de transportar els alumnes a l'excursió col·lectiva a Hortsavinyà. S'aconsella obtenir, de l'empresa propietària de l'autocar, la confirmació prèvia de que aquest arribarà fins el lloc de l'activitat. Es tracta d?una pista transitable per a aquesta mena de vehicles, tot i que determinats models i longituds poden presentar dificultats. Per resoldre qualsevol dubte o aclariment podeu adreçar-vos a la Gerència de Serveis d'Espais Naturals, Srs. Jordi Hernández o Josep Melero (934 022 843).

Observacions (necessitats tècniques i altres)

Activitat dirigida als centres públics de primària. Cada alumne rebrà com a material de suport, un àlbum de cromos de la xarxa de parcs naturals i el llibret: Així és el parc del Montnegre i el Corredor. També es lliurarà a cada mestre un CD amb una unitat didàctica completa plena d?activitats per treballar els espais naturals amb els alumnes
Àrees temàtiques
  • Sostenibilitat
  • Patrimoni natural
  • Ciències naturals i medi ambient
Àmbits
  • Àmbit científicotecnològic
  • Ciències de la naturalesa
Persones destinatàries
  • Educació primària

Qui organitza Diputació de Barcelona amb el suport de la Direcció d'Ensenyament de l'Ajuntament de Mataró

Dies Activitat a l'aula: finals de febrer, començament de març. Sortida col·lectiva: març.

Horari A concretar.

Durada Activitat a l'aula: 1,20 minuts Sortida col·lectiva: 1 dia

Preu GRATUÏT.

Grup Aula

Període d'inscripció Juliol a setembre (per rigorós ordre d'inscripció)

Període de realització Febrer i març