Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taller: Onades

Les marines dels germans Arenas ens serviran com a punt de partida per treballar el concepte d’onada i mar de fons. Un taller per experimentar amb els sentits on escoltarem, veurem, jugarem i pintarem les onades i els tresors que aquestes ens porten. A partir de la narració i teatralització d'un conte recordarem i evocarem la relació que els infants tenen amb el mar: L'explicació del conte ens convidarà a participar amb el moviment i expressió corporal. Acabat el conte, els alumnes podran manipular i jugar una estona amb els tresors que ens ha dut fins a Ca l'Arenas el mar de fons. En grup recrearan i imaginaran el mar, les onades, la platja, el fons marí... Seguidament faran un treball creatiu relacionat amb tot el que s'ha experimentat. I s'endurà cadascú una onada!

Metodologia

A partir de la narració i teatralització d'un conte recordarem i evocarem la relació que els infants tenen amb el mar: -atracció per aquest element del medi natural, -descoberta per tot el que té de desconegut i misteriós, -impressió i sorpresa per tan imprevisible com és. L'explicació del conte ens convidarà a participar amb el moviment i expressió corporal. Acabat el conte, els alumnes podran manipular i jugar una estona amb els tresors que ens ha dut fins a Ca l'Arenas el mar de fons. En grup recrearan i imaginaran el mar, les onades, la platja, el fons marí... Seguidament faran un treball creatiu relacionat amb tot el que s'ha experimentat. I s'endurà cadascú una onada!

Objectius

-Entendre el concepte onada i mar de fons.

-Desvetllar una actitud interessada i atenta envers la narració d'un conte com a font de plaer i d'aprenentatge.

-Evocar i representar aspectes diversos de la realitat, viscuts i coneguts, i expressar-los mitjançant les possibilitats simbòliques que ofereix el joc i altres formes d'expressió.

-Manipular i cargolar el material per tal d'obtenir volum i so.

-Conèixer l'art local, les marines dels germans Arenas.

Reserves

Serveis Educatius Cultura Tel. 93.741.29.30 (de 9 a 14 h) A/e educacultura@ajmataro.cat

Observacions (necessitats tècniques i altres)

Taller destinat a P4 i P5
Àrees temàtiques
  • Art
  • Educació en les arts
  • Arts visuals i plàstiques
Àmbits
  • Àmbit artístic
  • Educació artística: visual i plàstica, arts escèniques, música i dansa
Persones destinatàries
  • Educació infantil

Mapa Mostrar mapa

Dies De dimarts a divendres

Horari Prèvia concertació

Durada 1 h 15 min

Preu 3 euros per alumne

Grup 25 alumnes

Període d'inscripció Curs escolar

Període de realització Curs escolar

Inscripció