Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taller: Arquitecte modernista busca ceramista

Es demanarà als alumnes que desenvolupin la seva imaginació convertint-se cadascú d’ells en artesans d’un taller per dissenyar un nou paviment hidràulic que decorarà el terra de la planta baixa de Ca l’Arenas. L’activitat s’inicia en el menjador de Ca l’Arenas, sala on realitzarem l’explicació de la història de la casa i el perquè del seu nom, posant accent en la figura de l’artista Jordi Arenas. Una vegada finalitzada aquesta explicació passarem a reflexionar sobre l’espai on ens trobem. Tot seguit, realitzarem una visita guiada per la planta baixa, observarem els paviments plens de parquet i de rajoles de ceràmica (paviment hidràulic). Seguidament, es demanarà als alumnes que desenvolupin la seva imaginació convertint-se cadascú d’ells en artesans que són convidats a realitzar unes rajoles per a decorar el terra de la planta baixa de Ca l’Arenas.

Metodologia

L’activitat s’inicia en el menjador de Ca l’Arenas, sala on realitzarem l’explicació de la història de la casa i el perquè del seu nom, posant accent en la figura de l’artista Jordi Arenas. Incidirem en la relació d’ell amb la ciutat de Mataró, també en la relació dels artistes amb la ciutat i amb la quotidianitat.. Explicarem exemples de diferents intervencions artístiques realitzades a partir de peticions particulars o bé municipals com els guardons dels Premis Puig i Cadafalch, els torrons de la pastisseria Uñó, el vi novell dels Cellers de Mataró, els cartells de les Santes, etc. Una vegada finalitzada aquesta explicació passarem a reflexionar sobre l’espai on ens trobem. Tot seguit, realitzarem una visita guiada per la planta baixa, observarem els paviments plens de parquet i de rajoles de ceràmica (paviment hidràulic). Seguidament, se’ls demanarà als alumnes que desenvolupin la seva imaginació convertint-se cadascú d’ells en artistes, com en Jordi, que són convidats a realitzar unes rajoles per a decorar el terra de la planta baixa de Ca l’Arenas.

Objectius

- Conèixer les arts decoratives d’estil modernista posant èmfasi en el paviment hidràulic de Ca l’Arenas.

- Entendre les arts aplicades, el concepte d’artesans, de tallers, d’oficis.

- Desenvolupar la imaginació convertint-nos en artesans que són convidats a realitzar unes rajoles per a decorar el terra de la planta baixa de Ca l’Arenas.

- Utilitzar el llenguatge plàstic com a mitjà de coneixement i d’expressió del propi món.

Reserves

Serveis Educatius Cultura C. d’Argentona, 64 Tel. 93.741.29.30 ( de 9 a 14 h ) A/e educacultura@ajmataro.cat

Observacions (necessitats tècniques i altres)

Cicle superior d'educació primària
Àrees temàtiques
  • Art
  • Educació en les arts
  • Arts visuals i plàstiques
Àmbits
  • Àmbit artístic
  • Educació artística: visual i plàstica, arts escèniques, música i dansa
Persones destinatàries
  • Educació primària

Lloc Ca l’Arenas centre d’art del Museu de MataróCarrer Argentona nº 64

Mapa Mostrar mapa

Dies De dimarts a divendres

Horari Concertació prèvia

Durada 1 h 30 min

Preu 3 euros alumne

Grup 25 alumnes

Període d'inscripció Curs escolar

Període de realització Curs escolar