Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taller: Alcoy, l'art de la màgia

Coneixerem i pendrem contacte amb la vida i obres de l’artista Eduard Alcoy. Entrarem dins del seu món creatiu, ple de detalls, d’imaginació, d’arlequins, de mags, de diables i dimonis, de prestidigitadors, d’ocells, de llunes, d’astres, de capses i calaixeres. Una visita dinamitzada on la sorpresa i la màgia formaran part del recorregut. Un cop acabada, els alumnes podran observar l’exposició de nou lliurement per tal de reforçar i redescobrir, com si fossin detectius, l’obra de l’artista i els seus detalls. Posteriorment, a la sala taller realitzarem un treball plàstic on pintarem sobre un objecte que representa la pintura per plans, el joc d’aquests i alhora la sorpresa i la màgia tal i com feia l’artista Eduard Alcoy!

Metodologia

L’activitat s’inicia en la planta baixa de Ca l’Arenas, on realitzarem una breu explicació de la història de la casa, el perquè del seu nom i quin ús té a dia d’avui. Tot seguit, recorrerem les diferents sales, començant per la sala 1, galeria, sala 2 i primer pis. Finalitzarem un altre cop a la primera sala que hem visitat, la sala1. Aquest recorregut ens servirà per a conèixer i prendre contacte amb la vida i obres de l’artista Eduard Alcoy. Utilitzarem un fil conductor a vegades cronològic i a vegades temàtic, però sempre amb una visió general que englobarà l’art, l’encanteri i la màgia. Entrarem dins del seu món creatiu, ple de detalls, d’imaginació, d’arlequins, de mags, de diables i dimonis, de prestidigitadors, d’ocells, de llunes, d’astres, de capses i calaixeres. Una visita dinamitzada on la sorpresa i la màgia formaran part del recorregut. Un cop acabada, els alumnes podran observar l’exposició de nou lliurement per tal de reforçar i redescobrir, com si fossin detectius, l’obra de l’artista i els seus detalls. Posteriorment, a la sala taller realitzarem un treball plàstic on pintarem sobre un objecte que representa la pintura per plans, el joc d’aquests i alhora la sorpresa i la màgia tal i com feia l’artista Eduard Alcoy!

Objectius

- Conèixer i comprendre la persona i l’obra d’Eduard Alcoy - Art, màgia i encanteri - Explicar alguns dels símbols que pintava l’artista en les seves obres - Entendre l’observació com una eina important per a la comprensió de l’obra d’Alcoy. Obra minuciosa i detallista - Jugar amb la màgia, l’encanteri, la simbologia, la sorpresa, el misteri, les llegendes, els mites - Desvetllar l’interès dels alumnes mitjançant les preguntes i respostes - Treballar amb un ventall i amb pintures - Desvetllar la imaginació i la creativitat alcoiana

Reserves

Serveis Educatius Cultura C. d’Argentona, 64 Tel. 93.741.29.30 ( de 9 a 14 h ) A/e educacultura@ajmataro.cat

Observacions (necessitats tècniques i altres)

Destinat a alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària
Àrees temàtiques
 • Comunicació i llengua
 • Història i patrimoni cultural
 • Memòria històrica
 • Art
 • Arts visuals i plàstiques
 • Educació en les arts
Àmbits
 • Àmbit lingüístic
 • Llengua i literatura catalana
 • Àmbit artístic
 • Educació artística: visual i plàstica, arts escèniques, música i dansa
Persones destinatàries
 • Educació primària

Lloc Ca l’Arenas centre d’art del Museu de Mataró. Carrer Argentona nº 64

Mapa Mostrar mapa

Dies de dilluns a divendres

Horari Concertació prèvia

Durada 1 h 30 min

Preu 3 euros alumne

Grup 25 alumnes

Període d'inscripció Del 15 de desembre de 2017 al 8 d'abril de 2018

Període de realització Del 15 de desembre de 2017 al 8 d'abril de 2018