Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FORA DE JOC

Des del Programa específic de benestar emocional per a la infància i l’adolescència us presentem l’activitat ‘Fora de joc’. Els e-jocs han canviat molt en els darrers anys. La indústria els dissenya per a que cada vegada viciïn i enganxin més. E-jocs en dispositius que podem transportar 24 h, connexió amb altres dispositius que augmenta la competitivitat i els conflictes, partides infinites, traves per aturar una partida en marxa, etc. A través de l’ús intens dels e-jocs, aprenem, també, quin és l'imaginari del món en què vivim i els estereotips en els quals ens emmirallem per a construir la nostra identitat. Alt grau de competitivitat, violències de gènere, individualisme, armamentisme, etc. Amb aquest taller procurem adonar-nos de les afectacions en la salut física i emocional; entendre quins objectius tenen les empreses que els dissenyen i poder detectar si piquem o no (inversió de temps i energia, consum compulsiu, publicitat, etc.); proposar estratègies per limitar el temps d’ús, promoure jocs i ús de l’espai públic, potenciar relacions al cara a cara i converses sobre com ens sentim, els nostres gustos i deixar espai per a ser més creatius/ves. Un taller de sensibilització i conscienciació a adolescents de 1r i 2n d’ESO.

Metodologia

La metodologia emprada contempla la presència activa de la tallerista que conduirà i donarà suport als i les participants de la sessió a través d’una metodologia participativa i tenint en compte l'etapa evolutiva dels participants, els reptes contextuals actuals i els recursos d'afrontament propi. 

Objectius

- Foment dels jocs col·lectius i a l’aire lliure;

- Prevenció de l’abús dels e-jocs;

- Detecció de l’estat físic i emocional vinculat als videojocs;

- Identificació d’estereotips de gènere; prevenció de l'abús econòmic dels e-jocs.

Reserves

Cal realitzar la reserva de places a través de l'enllaç d'INSCRIPCIÓ. Per a més informació sobre el recurs o aclarir dubtes contactar amb: Núria Braña: nbrana@ajmataro.cat, servei de Benestar Social de l'Ajuntament de Mataró.

Observacions (necessitats tècniques i altres)

La sessió estarà conduïda per una especialista experta en el tema. El centre educatiu ha de facilitar la sala, el projector i l’ordinador.
Àrees temàtiques
  • Salut
  • Educació
Àmbits
  • Educació emocional
Persones destinatàries
  • Educació Secundària Obligatòria

Qui organitza Departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Mataró. Programa específic de benestar emocional per a la infància i l’adolescència.

Horari Dins l'horari lectiu

Durada 60 minuts

Preu Gratuït

Grup 1r i 2n d'ESO. Màxim 28 persones

Període d'inscripció Del 13/04 al 09/05

Període de realització 3r trimestre del curs 2022-2023