Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

GRUP XIULA: TALLERS ESTRÀBICS Novetat

Els Xiula som una experiència d’animació musical, un grup de músics, educadors socials i terapeutes gestalt que creem cançons d’esperit crític per generar canvis, treballar valors i despertar consciència social a través de ritmes moderns i lletres enginyoses. El taller estràbic és una proposta de treball vivencial en el que el Jan Garrido i el Rikki Arjuna ofereixen un espai de confiança on el grup classe aprofundeixi en la presa de consciència de la diversitat humana, el respecte a la diferència i el donar valor a allò que ens fa especials i únics com a individus i com a grup. En si mateix és un espai sanador i transformador dels vincles entre els membres del grup i amb el o la mestre, on mitjançant les dinàmiques i la proposta creativa de la seva pròpia cançó es viu un apropament, un afluixar les resistències i un tornar a connectar amb el grup d’una manera més autèntica i genuïna. El grup s’emporta la seva pròpia cançó gravada in situ amb un vers doble per cada nen/a on s’expressa la seva particularitat, especialitat, diferència que s’ha treballat al taller. Una capacitació cap a apreciar la qualitat de la diferència i un contacte amb el vincle amorós cap els companys i companyes i la mestre. El coneixement de que existeix la diversitat funcional i que aquesta diversitat enriqueix les vides de tota la comunitat.

Metodologia

En la primera part es realitza un abordatge terapèutic per a generar un espai d’obertura i confiança on cada membre del grup pugui compartir la seva pròpia experiència d’allò que “ens fa especials i diferents” i com ens relacionem amb aquesta vivència. Fent les activitats, es promou el diàleg en el cas que hi hagi nens o nenes que necessitin el recolzament dels altres per a cercar la pròpia diferència.

En la segona part del taller cada nen o nena gravarà el seu vers sobre la base de la cançó original.

 

Objectius

- Connectar amb la pròpia identitat, amb allò que ens fa diferents i especials.

- Apropar-nos al concepte de diversitat funcional.

- Netejar i reforçar els vincles entre els membres del grup-classe.

- Reconèixer quines són les emocions bàsiques i aprendre a viure- les sense judici.

- Sentir la força i el sosteniment del grup. Generar espai de confiança, obertura i estima.

- Aprendre a expressar-se mitjançant la música.

Reserves

Només un màxim de 2 reserves per centre educatiu. Cal realitzar la reserva de places a través de l'enllaç d'INSCRIPCIÓ. Per a més informació sobre el recurs o aclarir dubtes contactar amb Raúl Lorenzo: rlorenzo@ajmataro.cat, servei de Benestar Social de l'Ajuntament de Mataró.
Àrees temàtiques
  • Música
  • Educació en les arts
  • Interculturalitat i no-discriminació
Àmbits
  • Educació artística: visual i plàstica, arts escèniques, música i dansa
  • Interculturalitat i no-discriminació
  • Àmbit igualtat, convivència i justícia global
  • Àmbit d'educació en valors
  • Educació emocional
  • Gestió positiva de conflictes i cultura de pau
Persones destinatàries
  • Educació primària

Qui organitza Departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Mataró. Programa específic de Benestar Emocional per a la infància i l’adolescència.

Horari Dins horari lectiu

Durada 2 hores

Preu Gratuït

Grup 5è i 6è de Primària. Grup classe.

Període d'inscripció Del 3 d'Octubre fins al 23 d'Octubre

Període de realització Curs escolar 2023-2024

Inscripció