Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programa educatiu Mataró Sostenible

Activitats sobre la sostenibilitat estructurades per unitats didàctiques i nivells educatius.

Metodologia

El programa ofereix activitats docents per a l'alumnat, dinamitzades per professionals de l'educació ambiental, així com recursos materials descarregables telemàticament.
Comprèn un conjunt d'activitats (xerrades, tallers pràctics, visites i sortides de camp) que es troben estructurades en cinc unitats didàctiques (aigua, residus, aire, territori i energia) i un crèdit de síntesi global ("Acció 21"). Les activitats estan adaptades a diferents nivells: educació primària, educació secundària i adults.

Es promourà i prioritzarà la realització de les activitats de forma autònoma a través de les pautes de treball descarregables a l'apartat de Medi Ambient i Sostenibilitat del web municipal: https://www.mataro.cat/ca/temes/medi-ambient-i-sostenibilitat/programa-mataro-sostenible. No obstant això, es poden realitzar amb el suport del monitoratge extern.

Objectius

Donar suport conceptual, material i personal als centres educatius de Mataró en l'àmbit de la sostenibilitat i de la crisi climàtica.

Reserves

El servei de monitoratge actualment el realitza l'Escola de Natura del Corredor (reserves als telèfons 937955405 i 937955228). Les reserves s’assignen per ordre de petició. S’admetran inscripcions fins a exhaurir la capacitat pressupostària anual.

Observacions (necessitats tècniques i altres)

Podeu consultar i descarregar lliurement tant les fitxes descriptives com els materials didàctics accedint a l'apartat de Medi ambient i Sostenibilitat del web municipal: https://www.mataro.cat/ca/temes/medi-ambient-i-sostenibilitat/programa-mataro-sostenible Per fer cada activitat cal que el centre descarregui i imprimeixi els materials didàctics que utilitzarà cada alumne.
Àrees temàtiques
  • Sostenibilitat
  • Ciències naturals i medi ambient
Àmbits
  • Ciències de la naturalesa
Persones destinatàries
  • Educació primària
  • Educació Secundària Obligatòria
  • Batxillerat
  • Escoles d´adults

Dies Durant el curs escolar

Horari En horari escolar

Durada En funció de l'activitat (consulteu fitxes al web municipal)

Preu Gratuït (fins a exhaurir la capacitat anual)

Grup En funció de l'activitat (consulteu fitxes al web municipal)

Període d'inscripció Durant el curs escolar

Període de realització Durant el curs escolar