Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Los grupos municipales del ayuntamiento de Mataró presentan conjuntamente una Declaración Institucional sobre el COVID-19

Escoltar
Logo de Grup municipal Cs

Grup municipal Cs

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal Cs

Los grupos municipales del ayuntamiento de Mataró presentan conjuntamente una Declaración Institucional sobre el COVID-19

El pasado 8 de abril se celebró el primer pleno por vía telemática en la historia de Mataró. Todos los grupos municipales que constituyen el consistorio de la capital del Maresme quisieron transmitir a los ciudadanos de Mataró un mensaje de unidad y de esperanza mediante una Declaración Institucional que fue presentada y leída por los portavoces de todos los partidos políticos que están representados en el ayuntamiento de nuestra ciudad. 

Adjuntamos el texto íntegro de la Declaración Institucional: “En aquests moments, tant greus, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró volem adreçar-nos al conjunt dels nostres conciutadans i conciutadanes amb un missatge d’unitat i també d’esperança.

   1. Mostrem el nostre més sentit condol a les persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats perquè sàpiguen que els acompanyem en el sentiment en moments tant dolorosos. També ens sentim a prop dels malalts i malaltes que passeu la malaltia a casa o ingressats als centres sanitaris, amb un desig de que tinguin una propera recuperació.

   2. Us demanem, de nou, que complim amb les indicacions que les autoritats sanitàries ens traslladen constantment en matèria de prevenció i erradicació del COVID-19. La nostra principal prioritat és tallar de manera efectiva la cadena de transmissió del virus. Per aconseguir-ho, cal que ens quedem a casa, amb l’excepció només d’aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials o per les altres excepcions limitades que contempla l’Estat d’Alarma.

Només amb aquest confinament efectiu i amb la col·laboració i solidaritat de tothom, podrem frenar la propagació d’aquesta pandèmia.

  1. Agraïm i reconeixem públicament la feina i el compromís del nostre personal sanitari, del personal de les residencies de gent gran, de la Policia Local de Mataró i dels Mossos d’Esquadra i tots els treballadors i treballadores públics: personal de neteja, del transport públic, dels serveis educatius que feu que els serveis basics continuïn en funcionament.

Gràcies també a tots els treballadors i treballadores que aquest dies produïu, ens porteu i ens despatxeu aliments (des de la pagesia fins al personal dels supermercats); els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Mataró que fan que els serveis bàsics continuïn en funcionament. , medicines, combustible i altres productes i serveis bàsics i als periodistes i mitjans de comunicació per continuar informant-nos de manera puntual.

Volem agrair també la solidaritat i la col·laboració de centenars o milers de persones anònimes, d’entitats i d’empreses, que contribueixen amb el seu treball voluntari o donacions. Per a portar a terme aquestes accions i d’altres que en cada moment calgui articular, des de l’ajuntament i per mitjà de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats amb una coordinació centralitzada del voluntariat que s’ofereixi a col·laborar en aquesta situació d’emergència, assignant-lo a les diferents tasques que siguin necessàries en col·laboració amb les entitats de la ciutat

Esteu demostrant la vostra professionalitat, el vostre compromís comunitari i ens sentim orgullosos de vosaltres.

I també un sentit agraïment a tots vosaltres, homes i dones, avis, joves, nens i nenes, veïns i veïnes de tots els barris i de tots els carrers de Mataró. Gràcies pel vostre comportament cívic i solidari, vosaltres sou els que feu a Mataró una gran ciutat.

  1. L’Ajuntament de Mataró farà tot el que estigui al nostre abast per minimitzar l’impacte d’aquesta situació. Demanem que totes les administracions públiques (Generalitat de Catalunya, Govern Espanya i Unió Europea) prenguin les mesures adequades per garantir que autònoms, comerciants, empresaris i treballadors puguin arribar al final de la crisi en les millors condicions per garantir una ràpida posada en marxa de l’activitat.

Però apel·lem també, una vegada més, a la col·laboració solidària i responsable de tota la ciutadania. En especial als propietaris d’immobles i a les empreses amb fort potencial econòmic. Fins allà on cadascú pugui arribar

Avui encara no es veu la llum al final del túnel, les noticies són molt dures i vivim en la incertesa, ho sabem però, conciutadans i conciutadanes, ara hem de resistir, com ho esteu fent, amb unitat, compromís, amb responsabilitat social i disciplina.

Som conscients que quan passi la pandèmia ens trobarem amb una situació econòmica i social, local i global, molt difícil i volem que tingueu la certesa que els Grups Municipals de l’Ajuntament de Mataró sabrem estar a l’alçada del moment.”