Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un nou full de ruta per a Mataró

Escoltar
Logo de Grup municipal ECPM-C

Grup municipal ECPM-C

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ECPM-C

Un nou full de ruta per a Mataró

Presentació del Pla de Mandat 2019-2023 (article publicat a la revista Capgròs)

Fa uns dies presentàvem públicament el Pla de Mandat pels propers quatre anys, prenent com a punt de partida el pacte de govern de progrés entre el PSC i En Comú Podem Mataró, que marcava clarament la idea d’una ciutat al servei de les persones, més pròspera, sostenible, inclusiva, neta i segura.

El Pla de Mandat consta d'un total de 116 compromisos i 173 accions, amb una inversió total prevista de més de 90 milions d’euros. Un full de ruta clar, transparent, que tothom pot conèixer i sobre el que haurem de rendir comptes a la ciutadania.

El pla contempla accions com la promoció i mobilització del parc d’habitatge per destinar-lo a lloguer assequible, la creació de comunitats energètiques per lluitar contra la pobresa energètica i fer de Mataró una ciutat més sostenible i més accessible per a tothom. Potenciarem els eixos comercials de proximitat, prioritzant els vianants i la mobilitat sostenible, apostant per un ciutat que tingui cura de qui més ho necessita, que fomenti una formació professionalitzadora al llarg de la vida, que sigui capaç d’exercir la seva capitalitat i d’atreure inversions que generin ocupació de qualitat.

Apostem també per millorar les petites coses del dia a dia que ens fan guanyar qualitat de vida, com són el transport públic de la ciutat, la neteja dels carrers i edificis públics, la recollida de la brossa i un model de policia eficaç i de proximitat.

Si volem més i millors serveis públics, no podem fer demagògia dient que aconseguirem més serveis amb menys ingressos. Només cal veure com la Generalitat, amb anys de retallades i d’oblidar-se de fer política de veritat, tot just ara, gràcies a la nostra empenta i responsabilitat, iniciarà una nova etapa pressupostària amb una reducció d'impostos per als qui menys tenen, mentre que s'apujaran els de les rendes més altes i grans fortunes. Així, estarem en millors condicions per poder afrontar l’emergència social que encara viu el nostre país en temes com l’habitatge, l’educació o la sanitat. I des de Mataró seguirem reclamant les obres que depenen de la Generalitat, com les escoles Germanes Bertomeu, Joan Coromines o l'Institut Cinc Sènies, o els equipaments sanitaris de Cirera, Rocafonda o l’ampliació de l'Hospital, que ja fa massa anys que esperem.

Defensar els serveis públics des de l’esquerra vol dir estar disposats a assegurar uns ingressos suficients, al mateix temps que reduïm la despesa innecessària i fem més eficient l’administració pública. Davant de la tessitura d’haver de retallar els serveis públics de tothom, hem de fer que pagui més qui més té. Perquè les esquerres defensem sense complexes la necessitat de redistribuir la riquesa per aconseguir una major justícia social. No pot ser que les crisis les acabin pagant sempre les classes populars i treballadores.

Estem convençudes que el Pla de Mandat serà útil per millorar les condicions de vida dels mataronins i mataronines i per tenir una ciutat que posi al dia els seus serveis més bàsics i quotidians, però que també sigui capaç de traçar un projecte engrescador que aprofiti les nostres potencialitats i les posi al servei de tota la ciutadania. Sabem que és un Pla de Mandat agosarat i ambiciós, però quan vam decidir entrar al govern vam fer-ho per responsabilitat i per transformar Mataró des d'una visió d'esquerres, progressista, feminista i ecologista. Perquè la política o la fas o te la fan, i des d'En Comú Podem Mataró tenim molt clar que volem fer-la nosaltres, defensant clarament els nostres valors de justícia social i defensa dels interessos de la majoria social.

 

Sarai Martínez Vega i Sergi Morales Díaz