Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovada la nostra proposta per promocionar els e-sports: resum del Ple Municipal d'abril

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Aprovada la nostra proposta per promocionar els e-sports: resum del Ple Municipal d'abril

Des del Grup Municipal d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres destaquem algunes de les qüestions del Ple del mes d'abril a l'Ajuntament de Mataró.

En primer lloc, estem celebrem l'aprovació de la Declaració Institucional del nostre grup municipal per protegir i preservar el litoral i la costa del Maresme. Consulteu la declaració aquí. 

Destaquem les propostes i precs que el nostre grup municipal va dur al Ple Municipal  tenint en compte les necessitats de la ciutat i les demandes ciutadanes:

Proposta de resolució

El consistori aprova per unanimitat la proposta del grup municipal d'Esquerra Republicana - MES per la promoció dels e-sports com a model d'oci alternatiu, social i inclusiu.

El regidor Carles Porta va presentar aquesta proposta de resolució on, entre altres, demanvem constituir una Taula de treball, vinculada al Consell de Joventut, amb partits,  organitzacions i entitats vinculades al sector, incloent els departaments de promoció de ciutat i esports,  per tal de recolzar al jovent i als equips que hi participen de manera professional i semiprofessional, creant programes  de conciliació i visibilitzant els seus perfils. La proposta va ser acceptada, fiscalitzarem doncs que es realitzi entenent la importància d'aquest sector emergent.

Consulteu la PdR aquí.

Precs i preguntes:

1. Prec per la revisió del ROM (Reglament Organic Municipal)
El portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana - MES, Francesc Teixidó, va presentar aquest prec on demanàvem debatre i adoptar les decisions oportunes respecte Plens, Audiència Prèvia, Consultes Populars i revisió de Reglaments Municipals, que facilitin la participació de la ciutadania en la gestió municipal. El govern municipal va acceptar debatre algunes de les propostes que presentàvem, esperem que així sigui i acostar més la política municipal a la ciutadania. 

2. Pregunta sobre l'eliminació d'escocells  i la tallada de troncs d'arbres
Sabem que s'estan tapant escocells on abans hi havia arbres plantats, eliminant d’aquesta manera els escocells; el regidor Ignasi Bernabeu va preguntar el perquè. Considerem que el regidor no va acabar de respondre les nostres preguntes. Una ciutat amb arbres és una ciutat més alegre i viva, eliminar-ne alguns a més pot considerar-se a vegades una pèrdua de diners. 

3.  Prec per l'el·laboració d'un pla de verd urbà i biodiversitat 
El regidor Joaquim Camprubí va demanar la realització d'un pla que integrés una xarxa d’espais naturals, amb vegetació, flora i fauna i desenvolupi el concepte d’una una veritable infraestructura ecològica al municipi. El prec va ser acceptat pel regidor de Verd Urbà, celebrem que així sigui i que continuem vetllant per l'entorn natural de la nostra ciutat. 

4. Prec per realitzar un pla de control sistemàtic per evitar greuges, en especial de soroll, a veïns 
La regidora Teresa Navarro va realitzar aquest prec per tal de compatibilitzar l’oci nocturn i l’activitat pròpia de les guinguetes amb el descans necessari dels veïns i veïnes, davant els precedents que es van viure durant l'estiu passat. El govern municipal va explicar que per aquest estiu havia previst un seguit de mesures per tal que es pogués recuperar l'activitat econòmica i alhora la cohesió social a la ciutat, en farem un seguiment.

5. Pregunta sobre la situació de la llengua catalana a Mataró
La regidora Anna Salicrú va demanar al Ple per les accions que s'estan realitzant per preservar l'ús del català. Des del Govern Municipal es considera que ja s'estan realitzant actuacions suficients, nosaltres però considerem que sempre cal defensar la llengua, i més en moments com els que vivim. En aquest sentit vam demanar que es renovés, per exemple, el reglament d'ús de la llengua catalana, ja que l'última versió és de l'any 1996 així com també el Pla Local del Català, amb data de 2009.

6. Prec per l'ahdesió de Mataró al programa d’actes de celebració del 90è aniversari de la proclamació de la República
La regidora Anna Salicrú va demanar l'adhesió de Mataró i també que l'Ajuntament contribueixi, en col.laboració amb les entitats de la Memòria Històrica de la ciutat, amb l’organització d’actes i activitats diverses. El govern municipal va acceptar el prec, i en aquest sentit esperem que surti com a Ajuntament adherit a la Commemoració de la Generalitat. Celebrem que les entitats de memòria històrica de la ciutat realitzin actes, però esperem també que el consistori prengui compromís i també col·labori en aquesta commemoració. 

Com a #GovernAlternatiui continuem treballant per les necessitats i problemàtiques de Mataró i els seus ciutadans.