Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovada la proposta d'Esquerra Republicana per iniciar els tràmits de revocació de la medalla d'or a l'alcalde franquista Pedro Crespo - Resum del ple de juliol

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Aprovada la proposta d'Esquerra Republicana per iniciar els tràmits de revocació de la medalla d'or a l'alcalde franquista Pedro Crespo - Resum del ple de juliol

Ahir va tenir lloc el Ple de juliol de l'Ajuntament de Mataró. Abans, però, considerem que cal destacar algunes qüestions prèvies.

La junta de portaveus de l'ajuntament de Mataró va aprovar una moció per condemnar la massacre viscuda a Melilla, un fet que cal explicar i condemnar des d'arreu del país. Així mateix, ens agradaria destacar els vots en contra del PSC i Cs davant la moció que presentava Esquerra Republicana per demanar a l'estat espanyol la continuïtat del reforç escolar per covid. És un recurs imprescindible per creure en un sistema educatiu inclusiu, on tothom tingui cabuda.

A més d'això, abans d'exposar les nostres propostes, precs i preguntes, cal destacar també un parell de punts interessants.

El Ple de juliol va dur a votació de la cessió, a la Generalitat, per l'ampliació del CAP Rocafonda. Naturalment hi vam votar a favor, i tal com hem dit en nombroses ocasions sempre estarem disposats a treballar per tal que les inversions de la Generalitat augmentin a Mataró. Cal, però que el Govern Municipal faci les tasques prèvies. I en aquest cas es demostra que han anat tard, doncs la cessió no s'ha pogut fer fins ara que l'Ajuntament ha realitzat les tasques que li pertocaven.

També, vam votar a favor de l'aprovació de l'encàrrec per la redacció i execució d'instal·lacions fotovoltaiques per la producció elèctrica per autoconsum en equipaments municipals a l'empresa municipal Aigües de Mataró. Des del Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES Mataró considerem que cal continuar treballant per una ciutat més sostenible , però que alhora hi ha d'haver certa racionalització en les diverses instal·lacions que ja s'han fet en aquest sentit.

Proposta de Resolució
La regidora Anna Salicrú va presentar una proposta per la revocació de la medalla d'or a l'alcalde franquista Pedro Crespo en solidaritat amb el mataroní Pablo Morales, que enguany fa 50 anys de la seva detenció, i en solidaritat també amb la resta de persones represaliades. A més, vam recordar al Govern Municipal que a Mataró encara hi ha plaques franquistes, i vam exigir que compleixin el seu compromís de retirar-les.

La proposta va comptar amb el suport de Junts per Mataró, En Comú Podem i el PSC. I amb l'abstenció de Cs. Celebrem l'aprovació d'aquesta proposta, que neix amb la voluntat d’avançar en la dignitat i la memòria històrica.

Podeu consultar-la aquí


Precs i Preguntes
- El regidor Carles Porta va realitzar diverses preguntes sobre el projecte Lloguem! Yes We Rent. Celebrem la iniciativa d'aquest projecte, que compta amb tot el nostre suport, però ens preocupa que el nombre d'habitatges obtinguts en aquest primer terimini es trobi lluny de l'objectiu incial. Tal com vam comentar al Ple la xifra objectiu d'habitatges es basava en uns doscents, i ha finalitzat amb només una seixantena. En aquest sentit, vam aprofitar per foerir de nou la nostra col·laboració per garantir l'èxit de la iniciativa.

- El regidor Pim Camprubí va fer un prec al Govern Municipal per augmentar les campanyes de conscienciació sobre la neteja a Mataró. Recentment hem rebut queixes, de nou, sobre la neteja a la via pública i en aquest sentit tenim molt clar que cal que l'Ajuntament tingui un compromís ferm amb la brutícia a la via pública, i alhora cal també que vetllem també per erradicar les actituds inciviques. Mostrem la nostra predisposició per aportar idees i iniciaitves de campanyes de conscienciació i civisme.
 
- El regidor Carles Porta presenta un prec per demanar l'actualització del Pla d'Actuació sobre el VIH/SIDA a la ciutat. El Govern Municipal ha informat de què aquesta actualització arribarà d'aquí a poc temps. Ho celebrem i alhora vam aprofitar per demanar que se'n faci més difusió.

- La regidora Anna Salicrú va presentar un prec per dignificar i potenciar els reconeixements als èxits esportius dels equips i esportistes de #Mataró. El prec és acceptat, i ho celebrem amb la voluntat d'apropar les institucions a la ciutadania; també en l'àmbit dels èxits esportius.

- El regidor Ignasi Bernabeu va preguntar sobre la tardança de la instal·lació de càmeres de videovigilància a la ciutat. El Govern Municipal va informar que aquesta instal·lació es farà enguany, però ens agradaria recordar que duem una demora considerable. L'any 2013 ja en parlàvem...

- El regidor Ignasi Bernabeu realitza diverses preguntes relacionades amb l'incompliment de l'ordenança de publicitat. Un tema que hem preguntat de forma recurrent i ens preocupa, ja que demanem un expedient i aquest no se'ns entrega.

Amb els precs i preguntes per part de l'oposició va finalitzar el #PleMataró de juliol. Des del Grup Municipal d'Esquerra Republicana, com a Govern Alternatiu, continuem treballant per millorar Mataró.