Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cada cop serà més car viure a Mataró.

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Cada cop serà més car viure a Mataró.

Just als 100 dies des de la constitució del nou govern de PSC-EnComúPodem, es va fer pública la seva primera gran decisió: pujar de manera generalitzada els impostos, un 8% l’IBI i una mica menys les taxes. Esquerra Republicana de Catalunya a Mataró en fem valoració, tot instant al govern a una fiscalitat més justa i equitativa.

Ahir, just als 100 dies des de la constitució del nou govern de PSC-EnComúPodem, es va fer  pública la seva primera gran decisió:  pujar de manera generalitzada els impostos,  un 8% l’IBI i una mica menys les taxes.
Una pujada que arriba pocs mesos després de la congelació de tributs i taxes (IAE, IBI i brossa) de l’any 2019, any d’eleccions...

I abans de conèixer quin serà el pressupost d’enguany, és a dir, en què es gastarà els diners l’Ajuntament. De fet, hores d’ara, encara no coneixem quin és el Pla de Mandat 2019-2023 del Govern de PSC-EnComúPodem que tampoc es va fer públic en el moment que els dos socis de Govern van signar el seu acord de coalició.

Així doncs, seguim pendents de conèixer els plantejaments de model de ciutat de futur (convivencial,  econòmic, comercial, universitari, educatiu, esportiu, oci,...)  i també els aspectes més operatius, del dia a dia quotidià.

Tots sabem que cal millorar la neteja urbana i el transport públic, augmentar la dotació de Policia Local, lluitar per la cohesió social a la ciutat i per l’ocupació, defensar i estimular el comerç urbà, transformar el Port de Mataró, estendre la ciutat universitària, reformular el departament de Llicències, discutir l’ampliació del Mataro Parc, afrontar les emergències climàtiques i habitacionals,  i tantes altres coses... I que per fer-ho calen recursos. Es veritat.

Però també sabem que s’ha sumat tot aquest càlcul de recursos necessaris al pressupost de l’any anterior, sense fer l’esforç de revisar-lo en profunditat.

Per què? Per alliberar recursos, econòmics i humans, que ajudarien, en la nostra opinió, a suavitzar la pressió fiscal als ciutadans i contribuiria a una percepció més justa per part de la ciutadania. Com? Identificant i eliminant partides supèrflues, processos ineficients o duplicitats entre àrees (que segur que n’hi ha) o optimitzant  la gestió d’aspectes clau de futur (llicències, comerç urbà de la ciutat,...).  

ERC-MES sempre hem considerat imprescindible (i ho hem proposat moltes vegades, sense èxit) la necessitat de fer un pressupost de bell nou, revisant les partides una per una. Segur que hi ha coses que es fan i potser no caldria fer, o que es fan varies vegades a diferents departaments, i d’altres que no es fan i que caldria impulsar...

Moltíssima feina per fer.