Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Continua el desgavell en la gestió dels serveis de temporada a les platges de Mataró

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Continua el desgavell en la gestió dels serveis de temporada a les platges de Mataró

Ara és el torn de la gent gran: a la platja no hi ha encara les cordes per ajudar a entrar i sortir de l'aigua.

Des del Grup d'ERC-Moviment d'Esquerres ja dèiem al mes de maig que no recordàvem a la ciutat un procés de licitació que hagués acabat amb tantes incidències i problemes com el d'aquesta temporada.

A començaments de juny, ja iniciada la temporada de bany, ja vàrem denunciar que la meitat de les guinguetes encara no estaven obertes. Algunes d'elles ni tan sols adjudicades.
 
A mitjans de juny vàrem saber i també vam denunciar que els errors i els successius endarreriments en els processos d'adjudicació havien afectat també un servei clau a les platges de Mataró, com és el servei de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme.
 
Aquesta setmana, un nou episodi del serial de la improvisació constant del Govern Municipal: A dia 1 de juliol no s’han instal·lat les línies de vida, és a dir, encara no hi són les cordes per ajudar a les persones a entrar i sortir de l'aigua, cosa que afecta als banyistes amb més necessitat d’ajuda.
 
Es tracta d'un element molt necessari. Tan necessari, que de fet el mateix Govern Municipal fixava la primera quinzena del mes de maig com a data límit per a la instal·lació completa de tot el sistema d'abalisament (amb les 7 línies de vida de 20 metres, perpendiculars a la línia de costa amb cordades de boiarins per facilitar l'entrada i sortida de banyistes al mar).
 
Cal afegir que aquest contracte va ser adjudicat el 8 de juny, amb moltes setmanes de retard pel que fa la calendarització del propi document contractual,  i molt més tard en comparació amb tots els municipis costaners de Catalunya.
 
Esperem i desitgem que no tinguem cap més sorpresa desagradable. Fins ara hi ha hagut anuncis incomplerts (com ara la platja gossos), desgavell total a la licitació de les guinguetes i food trucks, deixadesa en la gestió global del Pla d’Usos de la Platja. Però els retards en la licitació dels serveis de socorrisme i d’abalisament, encara sense les línies de vida, son incidències encara molt més serioses, ja que poden posar en perill a les persones.
 
El Grup Municipal d'Esquerra Republicana -MES Mataró, demanem a l’Alcalde que depuri responsabilitats per tot aquest inacabable desgavell i que  prengui mesures urgents, fins i tot destitucions,  per corregir immediatament el funcionament d'aquesta àrea tan important per l'economia i l'oci de Mataró.