Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Demanem al Govern Municipal que no elimini la bonificació per l'ús de les deixalleries

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Demanem al Govern Municipal que no elimini la bonificació per l'ús de les deixalleries

El Govern Municipal no bonificarà a partir de 2021 l’ús de les deixalleries municipals. L’argument del Govern és, per un costat,  que són d’ús obligat i per l’altre, que el desplegament de deixalleries mòbils en els darrers anys ha facilitat aquesta tasca a la ciutadania.Fins ara, el web municipal animava així la ciutadania a reciclar i utilitzar les deixalleries municipals: 

“Anar a la deixalleria té doble premi, per una banda és beneficiós per al medi ambient, i per l'altra, podeu aconseguir bonificar una part de la taxa d'escombraries”.

Fins a data d’avui, la bonificació anava en funció de l’ús i requeria uns mínims de volum i quantitat dels residus que es porten a reciclar: 
- De 4 a 6 usos. Bonificació del 10 %
- De 7 a 12 usos. Bonificació del 15 %
- Més de 12 usos. Bonificació del 20 %

targeta.jpg


El Grup Municipal d’Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres, demanem al Govern Municipal de Mataró que no elimini la bonificació de la taxa d’escombraries per l’ús de les deixalleries municipals.

Entre altres motivacions, pensem que és adequat que el comportament responsable i l’actitud proactiva envers la millora mediambiental de la nostra ciutat tingui un premi. 

I ho ha de ser en contraposició a l’aparent manca de conseqüències, càstig i sancions per aquelles persones que protagonitzen conductes incíviques, que no reciclen o que llencen residus a espais naturals.