Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern Municipal denega que la Sala de Regidors dugui el nom de Consol Nogueras, primera regidora de Mataró - Resum Ple Desembre

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

El Govern Municipal denega que la Sala de Regidors dugui el nom de Consol Nogueras, primera regidora de Mataró - Resum Ple Desembre

Ahir es va celebrar el Ple de l'Ajuntament de Mataró del mes de desembre.

En primer lloc cal destacar que a la Junta de Portaveus, prèvia al Ple, el Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES va presentar una moció per tal d'instar a l'Estat a crear un fons extraordinari per a compensar la pèrdua d'ingressos que ocasioni la sentència de la plusvàlua. La moció republicana va ser aprovada amb els vots a favor de PSC, En Comú Podem i Junts per Mataró, i amb l'abstenció de Cs.

Podeu consultar tots els acords aprovats aquí.

També cal destacar que el grup republicà va retirar la seva proposta de resolució per tal de presentar-la al proper Ple per qüestions tècniques. 

Precs i Preguntes

El regidor del Jovent Republicà, Carles Porta, ha realitzat un prec per exigir al Govern Municipal el compliment dels compromisos establerts envers la regulació de la publicitat de les cases d'apostes. Just fa un any vam presentar una proposta per acabar amb aquesta xacra que afecta els joves, i tot i ser una demanda acceptada el Govern Municipal encara no ha realitzat cap dels pactes establerts. El Govern Municipal va fer notar el seu compromís i esperem que passin a l'acció per acabar de totes amb aquesta xacra. 

La regidora Anna Salicrú va realitzar un prec per a fer un reconeixement a la primer regidora de Mataró, Consol Nogueras. Una demanda que els republicans hem defensat al consistori en nombroses ocasions. De nou, doncs, Esquerra Republicana va demanar al Govern Municipal que es proposés a la Comissió del Nomenclàtor que estudiï la conveniència de posar el nom de Consol Nogueras i Seda a la sala anomenada actualment "Sala de Regidors. I de nou el Govern Municipal s'hi va negar. En cap cas entenem per a quins motius el Govern mostra aquesta negativa, per a nosaltres és imprescindible que un equipament municipal pugui dur el nom de la primera regidora de Mataró 

La regidora Rosa Guanyabens va presentar un prec per tal d'implementar una línia d'autobús adaptat per accedir al Passeig Marítim. Considerem que seria una bona ajuda per a les persones amb dificultats de mobilitat i alhora per la ciutadania mataronina. El posicionament del Govern Municipal, en aquesta ocasió també va ser contrari. Considerem que és un error, doncs aquest servei ajudaria a molts dels veïns de Mataró. 

El regidor Joaquim Camprubí ha realitzat diverses preguntes amb relació a la implementació del Pla de Mobilitat. Entre altres hem preguntat si s'està realitzant el govern algunes mesures entorn de la mobilitat que no estiguin contemplades al PMUS o, en referència a la implantació de l'anella ciclista, si el govern disposen d'alguna dada de sinistralitat produïda des de l'aprovació del PMUS. Considerem que hi ha certa improvisació i que no s'estan complint tots els compromisos recollits, per això demanem que hi hagi òrgans de control - en aquest i altres àmbits. 

El portaveu Francesc Teixidó va presentar un prec per promoure el reconeixement i la participació del poble gitano. En aquest sentit les demandes eren, d'una banda la realització d'un acte Institucional en commemoració del dia del Poble Gitano aquest abril del 2022, i d'altra banda la constitució del Consell Municipal de la Comunitat Gitana, com a un nou espai de participació ciutadana a la nostra ciutat. Nosaltres continuem insistint per tal que pugui constituir-se una taula de participació.

El regidor Ignasi Bernabeu va realitzar una pregunta sobre les voreres que representen un perill per la circulació dels vianants. En aquest sentit destaquem i denunciem que es va contractar reparar diverses voreres, entre les quals hi havia la de la Ronda República, costat Girona, entre els carrers Miquel Biada i carrer Torrijos, però no es va reparar mai, encara que el contracte es va pagar en la seva totalitat. 

Amb els nostres precs i preguntes vam posar fi al #PleMataró de desembre. Com a #GovernAlternatiu, continuem treballant per Mataró!