Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern Municipal no accepta la nostra proposta d'acollir-se a una ajuda per a la rehabilitació de l'Ajuntament de Mataró - resum del ple d'abril

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

El Govern Municipal no accepta la nostra proposta d'acollir-se a una ajuda per a la rehabilitació de l'Ajuntament de Mataró - resum del ple d'abril

Ahir va tenir lloc el Ple de l'Ajuntament de Mataró del mes d'abril.

A més de les mocions que vam presentar l'oposició, hi ha diverses qüestions que creiem rellevants.

En primer lloc, cal destacar que la nombrosa participació ciutadana que va tenir lloc a l'audiència prèvia. En aquest sentit hi va haver intervencions del NEM, referent al del futur econòmic de la ciutat. El Grup Municipal d'Esquerra Republicana agraïm que hi hagi aquestes intervencions al #PleMataró, recordant que és imprescindible que considerem el comerç urbà de la ciutat com una prioritat. També van intervenir a l'audiència prèvia una representació a diverses treballadores del Servei d'Atenció Domiciliaria (SAD). Considerem urgent atendre les diverses demandes laborals exposades, per una qüestió de justícia. Cal que l'administració sigui la primera a valorar els treballs de cures, encara invisibilitzats. Tot el nostre suport i compromís. Finalment, destacar també dues intervencions relacionades amb el traspàs de l'Institut Miquel Biada a la Generalitat. Respecte a això considerem que aquesta bona notícia ha de partir d'un bon acompanyament per part de l'Ajuntament cap als professionals de l'Institut, per tal que aquests puguin minimitzar les incerteses d'aquesta situació.

Una altra qüestió que creiem que cal destacar és l'aprovació de la denominació específica de "Biblioteca Popular" per a la tercera biblioteca de la Xarxa Pública de Biblioteques de Mataró. En aquest cas el Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES Mataró vam abstenir-nos, perquè com hem explicat en nombroses ocasions considerem que els noms a equipaments públics haurien de ser consultats al consell del nomenclàtor de la ciutat.

Finalment, destacar també la nostra abstenció al punt on es tractava la compensació econòmica a Accent Social SLU pel perjudici econòmic sofert per la diferència entre el cost real i efectiu del servei del SAD i el preu abonat. Aquest posicionament rau a compartir les demandes que havien exposat ja les treballadores a l'audiència prèvia.

Proposta de resolució

El regidor Pim Camprubí va presentar una proposta per a acollir-se al programa de concessió d'ajuts per a la rehabilitació d'edificis de titularitat pública publicat recentment al BOE. En aquest sentit, demanàvem que la façana de l'Ajuntament s'arregli amb ajudes específiques per a la rehabilitació d'edificis públics en lloc de destinar-hi diners que podrien destinar-se de forma integre a impulsar el comerç urbà.

La proposta no va ser acceptada per part del Govern Municipal. No entenem la manca d'adaptació a noves oportunitats per part de l'equip de Govern. Considerem fermament que aquesta solució aportada hauria de permetre invertir més en la revitalització del comerç i alhora tenir cura dels edificis públics -com ho és l'Ajuntament-.


Precs i Preguntes

El regidor Carles Porta va realitzar un prec on demanàvem al govern municipal augmentar la participació juvenil, tot recordant diversos punts del programa electoral socialista que de moment semblen incomplets. Tot i que el regidor de Joventut va optar per fer un llistat d'aquelles polítiques que ja s'estaven portant a cap, insistim en el fet que considerem que cal pensar i impulsar la participació juvenil, que actualment és escassa.

La regidora Soraya El Farhi va presentar una pregunta per conèixer quin era el futur de la Llar Cabanelles. Un espai que la ciutat ha recuperat fa poc i que cal preservar. Celebrem la informació compartida per la regidora de Benestar Social, i en aquest sentit considerem que és una bona notícia que les negociacions amb Càritas Interparroquial pel bon desenvolupament d'usos d'aquest espai.

El regidor Ignasi Bernabeu va exposar la situació de deteriorament d'alguns senyals desactualitzades i deteriorades a diversos parcs de Mataró. Considerem que alguns senyals poden ser un perill pels infants que facin ús d'aquests espais. En aquest sentit, des del Govern Municipal ens van explicar diverses actualitzacions d'elements senyalitzadors, explicant que en un termini de dos anys aquesta qüestió serà resolta. Esperem que aquests canvis arribin com més aviat millor, recordant que fa temps que ho demanem i considerant que aquests senyals sí que són perilloses.

El Grup Municpal d'Esquerra Republicana - MES Mataró vam retirar tres preguntes que havien d'anar adreçades al regidor Jerez, que va haver d'excusar-se per un imprevist. Aquestes preguntes tractaven sobre els carrers de plataforma única, la problemàtica de l'anella ciclista denunciada pels bombers de Mataró i el futur de la Zona de Baixes Emissions a Mataró. Treballarem per obtenir i compartir les respostes amb la ciutadania.

Amb els precs i preguntes de l'oposició va finalitzar el #PleMataró, continuem treballant per fer de Mataró la ciutat que els veïns mereixen!