Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC de Mataró vota en contra a la proposta d’Esquerra Republicana per aclarir els fets del ‘Catalan Gate’

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-MES-AM

Grup municipal ERC-MES-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-MES-AM

El PSC de Mataró vota en contra a la proposta d’Esquerra Republicana per aclarir els fets del ‘Catalan Gate’

Aquest dilluns 2 de maig s'ha celebrat la Junta de Portaveus local, on s'han votat les diverses Declaracions Institucionals que els Grups Municipals han presentat. El Grup Municipal d'Esquerra Republicana va presentar una moció per aclarir els fets d'espionatge contra el moviment independentista català.

Aquesta moció fa referència a la notícia publicada per 'The New Yorker' on s'afirma que, a partir de la investigació de The Citizen Lab- University of Toronto (Canadà), polítics catalans, els seus advocats, periodistes i també familiars i amics, han estat víctimes del cas d'espionatge il·legal més massiu de la història.

Aquest espionatge il·legal s'emmarca dins el context general de repressió del moviment independentista que ja des d'abans i , sobretot, després del referèndum d'autodeterminació de Catalunya l'1 d'octubre de 2017. Esquerra Republicana considerem que aquests fets són molt greus, ja que es tracta d'una persecució política i judicial de forma il·legal, que evidencia una mancança enorme de qualitat democràtica.

Per aquests motius no entenem que el Partit Socialista de Mataró voti en contra d'aquesta moció, entenent que el Catalan Gate suposa una vulneració flagrant de la intimitat i la llibertat política i ideològica de tothom qui ha estat perseguit. Creiem que aquesta actitud no és propia d’un partit que forma part de "el gobierno más progresista de la historia", i malauradament ens trobem, de nou, davant una nova eina repressiva per part de l’estat.