Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esquerra denuncia la manca de transparència del govern vers els animals de companyia

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Esquerra denuncia la manca de transparència del govern vers els animals de companyia

Des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana - MES ens hem interessat des d’un primer moment per la qüestió de la tinença d’animals i les mascotes a la nostra ciutat, en especial pel pla global caní.

Durant el passat Ple Municipal vam preguntar al Govern Municipal quina és l’estratègia a llarg termini en matèria de tinença d’animals per tal que poguessin explicar aquestes polítiques concretes, ja que considerem que el govern ha d’explicar a la ciutadania quin pla hi ha, essent així transparents. La resposta no va ser la que esperàvem, ja que no només no se’ns va explicar l’estatègia, sinó que també vam poder comprovar la manca de planificació en aquestes polítiques.

El correcan del Parc de la Llibertat (fruit de la demanda d'alguns veïns de l'havana amb polèmica amb AFA de l’Escola Montserrat Solà); la platja de Ponent per gossos; el correcan del Pati del cafè Nou (demanda d'alguns veïns del centre de la ciutat) o la situació del Centre d'Atenció d’Animals Domèstics són alguns dels molts temes que últimament estan a l’agenda de la nostra ciutat. Per desgràcia, sovint ens assabentem d’aquestes decisions per la premsa abans que als òrgans competents, com serien les Comissions Informatives o el Consell de Benestar Animal.

Creiem que cal una estratègia ben definida i consensuada en matèria de tinença d’animals: des de la ubicació dels correcans fins a l’ús de les platges, passant per les mesures de promoció del seu benestar o les taxes municipals. És necessari que totes les accions que es duen a terme des del govern municipal siguin clares, i que aquestes estiguin integrades dins d’una estratègia global.

L’objectiu ha de ser aconseguir que Mataró sigui una ciutat molt més respectuosa amb les mascotes i que la ciutadania pugui gaudir-ne, tant els que tenen mascotes com les que no. Augmentar el percentatge d’animals censats és importantíssim per poder desenvolupar aquesta tasca de manera integral.

Des del grup municipal d'Esquerra Republicana - MES Mataró, exigim de nou al govern municipal que s'expliqui el pla global caní a la resta del consistori i en especial a la ciutadania. Els mataronins exigeixen transparència i informació al respecte. Els titulars, sense una estratègia profunda al darrere, només serveixen per fer electoralisme.