Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esquerra Mataró commemora el 80è aniversari de l'afusellament del President Companys

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Esquerra Mataró commemora el 80è aniversari de l'afusellament del President Companys

El 15 d'octubre de 1940 el president Lluís Companys va ser afusellat. Esquerra Mataró ha commemorat el 80è aniversari del seu afusellament, reivindicant la seva figura i els seus ideals, que a dia d'avui també són els nostres

En aquest sentit, des de la secció local d'Esquerra Mataró, i amb els mimbres del grup municipal, el 15 d'octubre hem organitzat una ofrena floral al monument de Lluís Companys. Com cada any no podíem faltar a aquesta cita, això sí: seguint totes les mesures sanitàries establertes.

Al vespre hem organitzat una concentració, davant l'ajuntament de Mataró i amb distància de seguretat, per homenatjar al president Companys en un dia tan especial. A la concentració s'hi ha reproduït en diverses ocasions audiovisuals que posaven en valor la figura de Companys i la seva història, així com s'ha llegit el manifest que Esquerra Mataró ha preparat per a l'ocasió (recupereu el manifest aquí). Finalment, l'acte ha clos amb cinc salves d'honor. 

Llibertat, igualtat, fraternitat. Aquestes idees van ser les que van fer néixer fa gairebé 90 anys Esquerra Republicana de Catalunya, una eina de transformació social per a la qual el president Companys i tants d'altres s'hi van deixar la pell.

Recupereu aquí el vídeo de la concentració.

Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer.

Per Catalunya!