Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esquerra Republicana aposta per les energies renovables

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Esquerra Republicana aposta per les energies renovables

El dimecres 27 de maig  al Ple de l’Ajuntament de Mataró es va decidir la integració de MESSA (Mataró Energia Sostenible SA) dins de l’empresa municipal AMSA (Aigües de Mataró SA).

Des d’Esquerra Republicana  fa dies que demanàvem, que abans de fer aquesta integració/absorció, el govern poses en comú amb els altres grups polítics i entitats dels sector de la energia i mobilitat sostenible quin és el seu projecte per desenvolupar les energies renovables a Mataró. El sector de les energies verdes/renovables (solar, eòlica, geotèrmica i altres), està en expansió i el govern del Partiti Socialista i En Comú Podem a Mataró no té un projecte per fer una transició justa i inclusiva del model energètic. Les declaracions del govern no passen de ser  vagues i mancades de contingut.

L’empresa MESSA, hauria pogut ser una bona eina per desenvolupar el sector de l’energia renovable a la ciutat, liderar un model de transició energètica des de l’Ajuntament  i posar-se al disposició del sector productiu i de serveis de la ciutat. 

La transició energètica farà canviar molts aspectes socioeconòmics de la societat, millorarà la qualitat de vida del ciutadans i crearà molts llocs de feina. Pensem que Mataró no pot quedar enrere. 

Aquest ha de ser un projecte de ciutat i totes les forces polítiques, socials i econòmiques hem de remar en la mateixa direcció per ser eficients. Per fer-ho necessitem un govern valent, decidit, dialogant i amb idees. No hem de deixar passar oportunitats. El Govern Municipal ha de fer una profunda reflexió i posar-se a treballar.

Un cop passada l’emergència del Covid-19, tornarem a emplaçar al govern a emprendre aquest diàleg.
Ja anem tard.