Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esquerra Republicana de Mataró demana homenatjar a Conxita Grangé i Neus Català

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Esquerra Republicana de Mataró demana homenatjar a Conxita Grangé i Neus Català

El grup municipal d'ERC - MES va proposar que s'inclogués en el pressupost del 2019 un compromís per a tirar endavant el projecte "Stolpersteine" liderat a Mataró pel Grup de la Memòria Històrica; que consisteix a la instal·lació de llambordes davant de les cases on van viure les persones de la nostra ciutat que van ser assassinades als camps de concentració nazistes.

Relacionat amb aquesta qüestió, el Grup Municipal de ECPM va fer una proposta al Consell del Nomenclàtor per tal que la Neus Català donés nom a un carrer de la nostra ciutat. Neus Català, juntament amb Conxita Grangé, ambdues mortes aquest any 2019, van patir als camps de concentració i, després del seu alliberament, van dedicar la seva vida a la defensa de la democràcia i a la recuperació de la memòria històrica. 

És per això anunciem que tenim intenció de proposar al Consell del Nomenclàtor que prengui en consideració el nom de Conxita Grangé, juntament amb el de la Neus català, per tal d’honorar la seva memòria de lluita democràtica i de recuperació de la memòria col·lectiva.

Considerem que preservar la memòria històrica de la nostra ciutat es tan important com posar en valor aquelles mataronines il·lustres que en van formar part, per això recordem una vegada més que aviat farà un any de l’aprovació de que la imatge de Consol Nogueras seria la primer dona en ser incorporada a la Galeria de Mataronins Il·lustres, tot i no tenir informació per part de l'Ajuntament sobre quan es durà a terme.

Per aquests motius des d'Esquerra Republicana de Catalunya es vol posar en valor dues dones que van ser molt emblemàtiques en la lluita contra el feixisme, i que sovint són oblidades, com Català i Grangé, i que així puguin tenir un llegat a carrers i espais de localitats catalanes. Des de Mataró recolzem aquesta idea, compromesos sempre amb la memòria històrica.