Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró abordarà les problemàtiques relacionades amb el soroll gràcies a la proposta d'Esquerra Republicana - Resum Ple de Maig

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Mataró abordarà les problemàtiques relacionades amb el soroll gràcies a la proposta d'Esquerra Republicana - Resum Ple de Maig

Ahir va tenir lloc el Ple de l'Ajuntament de Mataró del mes de maig.

A més de les mocions que vam presentar l'oposició, destaquem una qüestió:

En primer lloc, cal destacar que, previament, a la Junta de Portaveus, des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana - MES, vam presentar una moció per aclarir els fets del ‘Catalan Gate’. No entenem que el Partit Socialista de Mataró voti en contra d'aquesta moció, entenent que el Catalan Gate suposa una vulneració flagrant de la intimitat i la llibertat política i ideològica de tothom qui ha estat perseguit. Creiem que aquesta actitud no és propia d’un partit que forma part de "el gobierno más progresista de la historia", i malauradament ens trobem, de nou, davant una nova eina repressiva per part de l’estat.
 
Proposta de resolució

La regidora Rosa Guanyabens va presentar una proposta per abordar les problemàtiques relacionades amb el soroll a Mataró. 

El soroll afecta directament el nostre benestar mental i físic. D'acord amb l'Institut de Salut Global de Barcelona, a Mataró el 86% de la població està afectada pel soroll.
Creiem que la nostra ciutat és a temps de treballar per ser una ciutat silenciosa i respectuosa amb les persones i per això hem presentat aquesta proposta. 

El Govern Municipal, després d’algunes negociacions, va acceptar les nostres propostes i la resta de Grups Municipals també van votar-hi a favor. Fiscalitzarem l’acompliment d’aquestes, conscienciant així de la necessitat de promoure la preservació de l’ambient acústic a nivell internacional i els perjudicis que té el soroll sobre la salut.

Consulteu aquí els acords i la proposta completa. 

Precs i Preguntes

- El regidor Joaquim Camprubí va presentar un prec referent a les activitats de commemoració del dia de la República. Un any més entitats de memòria històrica van homenatjar aquest dia; no obstant això, considerem que no poden haver-hi a destemps com el que es va viure durant la hissada de la bandera -que es va fer amb retard perquè el màstil que proporcionava l'ajuntament va arribar tard-. Per això vam demanar una major implicació per part de l'Ajuntament de cara l'any vinent. El prec va ser acceptat amb bona voluntat per part del Govern Municipal.

- La regidora Rosa Guanyabens va preguntar al Govern Municipal sobre les problemàtiques de plataforma única o mixta. Sovint aquests carrers tenen la vorera a la mateixa alçada que la carretera i apareixen problemes com velocitats per sobre els límits o aparcaments molt a prop dels domicilis. A més aquests carrers presenten també dificultats per a les persones amb algun tipus de falta d'accessibilitat concreta. El Govern Municipal es va atendre a les propostes que surten del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible; expliquen que cal reduir l'ús del cotxe privat a la ciutat i avançar cap a la pacificació dels carrers, però ens agradaria saber quines propostes hi ha pels problemes de l'actualitat. No ens ho van saber explicar, tot i reconèixer aquestes problemàtiques. En aquest sentit, des del Grup Municipal ens emplacem a col·laborar amb el Govern Municipal per trobar millores per la ciutat.

- El portaveu Francesc Teixidó va preguntar en quin punt es trobava l'anunci del trasllat de l'estació de tren de Mataró. Volem saber si realment existeix un projecte i s'hi està treballant, ja que fa molts anys que en parlem, però no veiem resultats. El Govern Municipal va explicar que tenien voluntat de millorar l'estació, però no va explicar-nos l'estat del projecte que preguntàvem. Per això demanem que es tracti el tema a una comissió informativa per tal de pensar el futur d'aquesta estació des d'una visió més amplia.

- El regidor Carles Porta va exposar una pregunta respecta a les intervencions arqueològica que s'han de realitzar al jaciment de Ca La Madrona i com això pot suposar canvis als tempos de la contrucció del Parc Ciruclar Mataró - Maresme. Des del Grup Municipal d'Esquerra Republicana considerem que cal compaginar la recerca i la difusió de la nostra història amb la promoció de la Mataró del futur. En aquest sentit, en aquest 2022 es preveuen que es faci la segona fase dels treballadors arqueològics i si no hi ha cap imprevist de cara al 2023 es començaria, de mica en mica, la construcció del parc circular que s'ha de posar en marxa el 2024.

- El portaveu Francesc Teixidó va preguntar sobre la futura implementació de la Zona de Baixes Emissions a Mataró, tenint en compte la recent sentència del TSJC a Barcelona. Teixidó va fer palesa també dels nivells de contaminació que pateix Mataró. Des del Govern Municipal van comentar que aquestes qüestions vindrien determinades pel mateix Ple Municipal quan fos el moment. En aquest sentit, també van exposar la voluntat que els criteris que arribin siguin més uniformes.

- La regidora Anna Salicrú va preguntar al Govern Municipal quina valoració en feia de la Diada de Sant Jordi. Cal destacar que enguany, tot i la tornada a la normalitat, hi va haver alguns incidents derivats de les condicions meteorològiques. Algunes incidències van ser les carpes poc resistents a la pluja i vent que es van lliurar als paradistes de llibres (provocant que alguns d'aquests marxessin de la fira del llibre), el fet de no disposar d'espais alternatius o les improvisacions comunicatives referents a les activitats culturals, com la Trobada de Gegants o La Fogonada. D'una banda, des de promoció econòmica, tot i explicar-nos que van intentar buscar alternatives, considerem que no van ser capaços d'arribar a punts d'entesa. Des de la Regidoria de Cultura, tot i explicar-nos que hi va haver canvis sobrevinguts, no pot ser que l'Ajuntament de Mataró doni a la ciutadania una sensació d'improvisació i incertesa.

Amb les preguntes i precs d'Esquerra Republicana es va donar per finalitzat el #PleMataró, seguim treballant per millorar la ciutat!