Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró insta a la mesa del Congrés a obrir una investigació sobre els pressumptes delictes de blanqueig i frau fiscal del rei Juan Carlos I

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Mataró insta a la mesa del Congrés a obrir una investigació sobre els pressumptes delictes de blanqueig i frau fiscal del rei Juan Carlos I

La Junta de Portaveus va aprovar una moció per instar la Mesa del Congrés dels Diputats a obrir una comissió d'investigació sobre els delictes de blanqueig de capitals i frau fiscal comesos pel rei emèrit Juan Carlos, investigat al respecte per la Fiscalia de Suïssa.

La proposta va ser presentada per En Comú Podem Mataró, amb el suport explícit d’Esquerra Mataró. La novetat en aquest cas és que el PSC de Mataró s'ha mostrat favorable a l'obertura d'aquesta comissió d'investigació, que de moment, el seu partit al govern a Madrid, el PSOE, segueix bloquejant.

La negativa del PSC va impedir aprovar una esmena del grup de Junts per Mataró per exigir explicacions al Govern d'Espanya (PSOE i Podemos) sobre el rol del govern en l'episodi de fugida del rei emèrit amb destí als Emirats Àrabs.

En aquest sentit, cal fer esment que el Congrés va tornar a refusar les sol·licituds d'Esquerra, JuntsxCat, CUP, Bildu i OBloque, perquè Pedro Sánchez i Carmen Calvo donessin explicacions sobre la implicació del Govern espanyol en la fugida del rei emèrit.

Continuarem insistint en tots els fronts, també en el local, per aconseguir que acabi aquest encobriment a una institució monàrquica corrupta i antidemocràtica.